Ernest Bučinski


Tema

14.06.2019

FESTIVALI / Zoran Marinković frontmen Bjesova za BUKU: Maštam kako bi moćno bilo da Bjesovi opušteno sviraju od Triglava sve do Đevđelije

Ernest Bučinski

Jedan od najuticajnijih rok bendova s početka devedesetih Bjesovi iz Gornjeg Milanovaca nastupiće 13. jula na OK festu koji se tradicionalno organizuje Tjentištu (Sutjeska).

Intervju

11.06.2019

BUKA INTERVJU / Bend M.O.R.T. za BUKA magazin: Tjentište je magično mjesto i jedva čekamo da sviramo na OK festu!

Ernest Bučinski

Treba biti uporan i predan svojoj misiji, pa onda kad uleti malo sreće, to znati i iskoristiti. Uglavnom, samo se sranja događaju sama od sebe. Za sve ostalo tu je volja i rad.

Intervju

10.06.2019

BUKA INTERVJU / KOMO/ Mićo Kostadinović za BUKU: Gnušam se patetike i toplih riječi koje ništa ne znače

Ernest Bučinski

"Pesimizam je osnova velikih pjesama i knjiga. To su jedina mjesta gdje mali čovjek postaje ključni faktor u životima „velikih ljudi“.

Društvo

29.05.2019

BUKA INTERVJU / Dubravko Ivaniš RIPPER za BUKU: Rokenrol me odgojio, ali sam ga u međuvremenu prerastao

Ernest Bučinski

Antifašizam je civilizacijska tekovina. Civilizacijske tekovine su temelj kulture, zajednička baština i opće dobro. To je ujedno i polazišna točka za dalje, orijentir i preduvjet napretka.

Tema

20.05.2019

DAVID KOJČINOVIĆ / Najmlađi učesnik festivala "Imperativ": Dovoljno je da izađete na ulicu i eto vam inspiracije za pisanje

Ernest Bučinski

David Kojčinović mladi je pjesnik iz Banjaluke. Odličan je učenik i maturant Medicinske škole. Njegovo interesovanje za pisanje pjesama počelo je u avgustu 2014. godine kada je napisao svoju prvu pjesmu "Ljeto".

Intervju

18.05.2019

SUBVERZIJA / Dalibor Mrša, ADVOKAT i PANKER: Advokaturu volim, ali je koža pankera daleko komotnija i zanimljivija

Ernest Bučinski

To što je advokat i otac četvero djece Daliboru ne smeta da se aktivno bavi muzikom, organizuje svirke i snima albume.

Tema

09.05.2019

BANJALUKA / Frontmen "Goblina" Golub u Banjaluci promovisao autobiografiju "Izgužvane misli": Rokenrol nam je pomogao da preživimo devedesete

Ernest Bučinski

Juče je u Banjaluci održana promocija autobiografske knjige "Izgužvane misli" koju je napisao frontmen rokenrol benda "Goblini" Branko Golubović Golub.

Intervju

06.05.2019

KNJIŽEVNOST / Pisac Stevo Grabovac za BUKU: Moj roman prvenac “Mulat albino komarac” govori o nesreći izgubljene generacije

Ernest Bučinski

Može se slobodno reći da se radi o klasičnom „prvom“ romanu u nekom književnom smislu. Nesreća te zaboravljene generacije o kojoj govori je u tome što je stasavala u ratu i što je on samim tim postao neodvojiv dio njihovih života.

Intervju

01.05.2019

BUKA INTERVJU / Sanela Babić za BUKU: Osnovni cilj festivala IMPERATIV je stvaranje nove čitalačke publike

Ernest Bučinski

Nećemo ni malo pogriješiti ako kažemo da je Sanela Babić život posvetila kulturi i organizovanju kulturnih događaja u svom rodnom gradu Banjaluci.

Intervju

25.04.2019

BUKA INTERVJU / Bekim Sejranović za BUKU: Knjiga koju niko ne čita je obična hrpa papira

Ernest Bučinski

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.