Ernest Bučinski


Tema

15.06.2021

PODIGNUTA TUŽBA / AMUS je postao leglo privilegovanih članova rukovodstva ove asocijacije i radi van okvira svog statusa

Ernest Bučinski

Danas je u Banjaluci održana novinarska konferencija članova Udruženja AMUS povodom podizanja krivične prijave protiv rukovodstva AMUS-a, jer u ovoj muzičkoj asocijaciji godinama stvari ne funkcionišu onako kako bi trebalo.

Tema

11.06.2021

INTERVJU / Poezija mi je pomogla da pobijedim zlo i nastavim vjerovati u ljubav

Ernest Bučinski

Pored ljubavne poezije u zbirci pjesama ”Čarobna igra ljubava” su i stihovi posvećeni Edininim sinovima i majkama djece s poteškoćama. 

Vijesti

08.06.2021

Muzika / Istražili smo hoće li ovoga ljeta biti festivala i masovnijih koncerata

Ernest Bučinski

Zbog pandemije korona virusa 2020. godina je za muzičare i organizatore koncerata bila možda i najgora u istoriji moderne muzike, jer je u cijelom svijetu uslijedila zabrana okupljanja, pa je bilo nemoguće organizovati veće nastupe.

Društvo

05.06.2021

INTERVJU / Pjesnik Goran Veselinović za BUKU: Velika je mudrost ostati prizeman i pristupačan, jednostavan i neposredan

Ernest Bučinski

Prva promocija ”Čudesnog svijeta” održaće se 11. juna u Kulturnom centru Gradiška. Povodom objavljivanja ove knjige, novinar Buke razgovarao je s pjesnikom Goranom Veselinovićem.

Društvo

29.05.2021

Zdravo društvo / Banjalučanka Nikolina Grabež pomaže djeci da se oslobode od stresa, smanje agresivnost i poboljšaju koncentraciju

Ernest Bučinski

Djeca koja obavljaju jednostavnu rutinu 'MIS programa' u školama i vrtićima snižavaju nivo stresa, povećavaju svoje sposobnosti za bolju koncentraciju u školi i bolji san kod kuće.

Tema

26.05.2021

TEATAR / Predstava “Teško je reći zbogom”: Zanimljiva priča o ljubavnom trouglu i pred banjalučkom publikom

Ernest Bučinski

Nakon gostovanja u pedeset gradova Srbije, regiona i Evrope, pozorišna predstava “Teško je reći zbogom” odigraće se po prvi put i u Bosni i Hercegovini.

Društvo

22.05.2021

INTERVJU / Legendarni Nikola Čuturilo - Čutura za BUKU: Čovek onog vremena bio je slobodniji da sanja i mašta. Nismo poznavali strahove sa kojima živimo već dugo, predugo

Ernest Bučinski

Prije ”Riblje čorbe”, rok grupe koja mu je donijela veliku popularnost sredinom osamdesetih, gitarista i autor Nikola Čuturilo svirao je u mnogim bendovima.

Društvo

17.05.2021

INTERVJU / Pisac Emir Sokolović za BUKU: U BiH Tesla ne bi mogao biti ni portir u Elektroprivredi ukoliko nije član vladajućih

Ernest Bučinski

O stanju u književnosti u Bosni i Hercegovini razgovarali smo sa impozantnim umjetnikom Emirom Sokolovićem

Društvo

17.05.2021

Poljoprivredna zadruga ”Korijeni” Ugljevik / Državu gradi rad, a ne nacionalizam i političke manipulacije 

Ernest Bučinski

U ovo vrijeme nacionalnih i vjerskih podjela, zadrugari iz ”Korijena”, koje ponajviše izazivaju političari i političke partije, zadrugari iz Ugljevika su zajedničkim snagama, bez obzira na ime, vjeru i naciju, pokrenuli jedan jako uspješan projekat.

Tema

30.04.2021

TEMA / Mladi Banjalučanin, strastveni ljubitelj četverotočkaša pokrenuo Jutjub kanal o automobilizmu

Ernest Bučinski

Banjalučanin Neven Đurić (24) od malih nogu je veliki zaljubljenik u automobile. Ljubav prema autima ga je i okrenula tom poslu, pa je otvorio rentakar fimu.

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.