Ernest Bučinski


Društvo

19.08.2019

IMPRIMATUR / Boris Maksimović za BUKU: Očekuje se bum banjalučkih pisaca, njihov kvalitet je nevjerovatan

Ernest Bučinski

Veliki problem je rascjepkanost jednog velikog jezičkog tržišta na mnoštvo malih od kojih skoro nijedno ne nosi neku veću težinu, osim možda onog u Srbiji, a ako hoćeš da izvoziš onda tek tu nastaju problemi i troškovi. Nimalo zavidni uslovi za rad

Intervju

13.08.2019

BUKA INTERVJU / Saša Rogić Roga za BUKU: Banjaluka je još uvijek prilično prazan muzički teren. Ovdje nema ni poznatih narodnjaka

Ernest Bučinski

Muzičar Saša Rogić Roga poznati je roker i metalac u gradu na Vrbasu. Osnovao je i svirao u mnogim alternativnim banjalučkim bendovima, a jedan od zapaženih bio je bend TANKER, sa kojim je svirao po evropskim festivalima i osvajao festivalske nagrade.

Intervju

06.08.2019

GLUMAC / Glumac Senad Milanović za BUKU: Izbacio sam balije, ustaše i četnike, bazirao sam se na suštini čovjeka

Ernest Bučinski

Senad Milanović je još kao klinac znao da će pozorište biti njegova druga kuća, a svoje prve glumačke korake započeo je u vrtiću. Rođen je u Bugojnu, a glumom se počeo baviti u teatru "Fedra".

Intervju

02.08.2019

BUKA INTERVJU / Daniel Menićanin osnivač "Dječjeg orkestra": Od predavanja preko interneta zarađujem dovoljno, s orkestrom radim iz zadovoljstva

Ernest Bučinski

U sklopu KUD "Čajavec" iz Banjaluke prije mjesec dana osnovan je "Dječji orkestar" koji čini četrdesetak mladih muzičara dobi od šest do osamnaest godina.

Intervju

18.07.2019

BUKA INTERVJU / The Books Of Knjige za BUKU: Demokratija nema alternativu, ali demokratija koju mi upražnjavamo je falš!

Ernest Bučinski

Za Buka magazin, ekskluzivno, intervju je dao Zonjo, koji je, osim što je radio režiju, fantastično odglumio i neke od likova koji se pojavljuju u serijalu.

Tema

04.07.2019

INTERVJU / Milan Stanković - SevdahBaby za BUKU: Borite se za nešto, ne protiv nečega

Ernest Bučinski

Na ovogodišnjem OK festu Milan Stanković alias SevdahBaby nastupiće 12. jula na after party-ju.

Intervju

28.06.2019

Shizomantra / Muzičar Milan Tica za BUKU: Banjalučka muzička scena je devalvirala, a ljudi postali pasivni i nekritični

Ernest Bučinski

Ovih dana Revolt je poslije niza godina pauze ponovo aktivan i radi na novom materijalu. S Milanom Ticom razgvarali smo za BUKU o njegovoj muzičkoj karijeri i banjalučkoj sceni.

Tema

22.06.2019

MUZIKA / Van Gog promovisao najnoviji album "More bez obala": Neki su se prodali, neki su se predali, mi sebi nismo dozvolili da povijemo kičmu

Ernest Bučinski

Juče su u Vijećnici Banskog dvora u Banja Luci frontmen grupe Van Gog Zvonimir Đukić Đule i Srboljub Radivojević Srba, bubnjar benda, promovisali najnoviji album "More bez obala".

Tema

20.06.2019

BUKA INTERVJU / Vojko V za BUKU: Stalno se mijenjam. Sve drugo bi bilo apsurdno

Ernest Bučinski

Andrija Vujević muzikom se bavi od srednje škole, a u ozbiljnije hip-hop muzičke vode ušao je uživo repajući u radio emisiji lokalne splitske radio stanice koristeći umjetničko ime Nebu.

Tema

18.06.2019

BUKA INTERVJU / Zoran Prodanović Prlja – LET 3 za BUKU: Mi smo umjetnici koji svojim djelovanjem ukazuju na loše pojave

Ernest Bučinski

Šokantni, harizmatični, zabavni, pozitivno ludi i još mnogo sličnih pridjeva mogli bi iskoristiti kako bi opisali bend Let 3, koji već decenijama pravi urnebesne nastupe.

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.