Ernest Bučinski


Intervju

14.02.2020

INTERVJU / Željko Đurđević: Vlast je uvijek štitila podobne pjesnike, a zatvarala osviještene, hrabre i nekorumpirane

Ernest Bučinski

Željko Đurđević pisac je iz Banjaluke, a pisanjem poezije bavi se od osnovne škole. Po struci je mašinski inženjer, a trenutno studira grafički dizajn.

Intervju

10.02.2020

MUZIKA / Zoran Marinković – Bjesovi za BUKU: Prava sloboda je ograničena sloboda, apsolutna sloboda se lako pretvara u haos

Ernest Bučinski

Devedesete su bile jako teške za sve nas. Nismo shvatali šta nas je snašlo, ni čime smo svo to ludilo i bol zaslužili. Obnevideli i besni tumarali smo mrakom, a Bjesovi su svojom poetikom, čini mi se, sve to pitko i precizno estetizovali.

Nauka i tehnologija

03.02.2020

GAMING / Marko Đurković: Video igrice nisu samo zabava, gejming je vrsta sporta od kojeg se može i zaraditi

Ernest Bučinski

Jedan od profesionalnih gejmera je i Marko Đurković iz Banja Luke, koji osim što upražnjava ovu vrstu elektronskog sporta sudjeluje i u organizovanju međunarodnih turnira.

Intervju

03.01.2020

INTERVJU / Stevo Grabovac u trci za NIN-ovu nagradu: Vrijeme je da se sterilnost devedesetih makne i ustupi mjesto novim imenima

Ernest Bučinski

Roman "Mulat albino komarac" bosanskohercegovačkog pisca Steve Grabovca, objavljen početkom prošle godine, za kratko vrijeme osvojio je regionalnu književnu scenu i zainteresovao brojnu čitalačku publiku.

Intervju

13.01.2020

KKN / Oliver Nektarijević za BUKU: Slava je za mene nešto besmisleno, kada bih mislio da sam slavan posetio bih psihijatra

Ernest Bučinski

Slobodno se krećemo u okvirima koje volimo i koji nam leže. Eksperimentišemo i unosimo se u forme i sadržaje kojima smo oduvek hteli da se bavimo. Verovatno je na taj način došlo na red sve što se dosad desilo.

Intervju

23.12.2019

MUZIKA / David Jojić – grupa CHARNA: Zapad me nije usrećio, zato sam se vratio i započeo karijeru u svojoj zemlji

Ernest Bučinski

Banjalučki rok bend "Charna" će nakon dugogodišnje pauze predstaviti svoj novi singl i video spot za pjesmu "Sanjaš", za koju je tekst napisala mlada pjesnikinja Marija Đurić.

Intervju

16.12.2019

KULTURA / Pjesnikinja Selena Berić: Banjaluka je prepuna talenata, mnogi od njih će kad tad isplivati

Ernest Bučinski

Selena Berić banjalučka je pjesnikinja, koja, iako je tinejdžerka, iza sebe ima pregršt pjesama i zavidan broj uspješnih nastupa na književnim večerima u Banjaluci, Ljubljani, Frankfurtu, Beogradu i drugdje.

Tema

10.12.2019

BUKA INTERVJU / Straight Jackin: Danas nema ko da diže revoluciju

Ernest Bučinski

Iako su devedesete bile među najtežim godinama u istoriji balkanskih naroda i narodosti, u to vrijeme se na ovim prostorima razvila i odlična alternativna muzička scena.

Intervju

06.12.2019

BUKA INTERVJU / BEND ČINČILA / Vanja Solaković: Nije samo bosanska mladež letargična, cijeli svijet je uspavan!

Ernest Bučinski

"Smatram da imamo veliki problem sa egom, pogotovo mi na Balkanu."

Društvo

04.12.2019

GORDANA PEJČINOVIĆ / Humanitarka koja živi da bi usrećila siromašne mališane i pomogla najugroženijima

Ernest Bučinski

Gordana Pejčinović koordinatorica je projekta pokretanja socijalnog preduzeća udruženja "Mozaik prijateljstva", koje bi preduprijedilo njihov rad i njihove aktivnosti podiglo na viši nivo.

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.