Ernest Bučinski


Intervju

27.07.2020

BUKA INTERVJU / Banjalučki bend REVOLT za BUKU: Okrenuli smo se nezavršenom poslu koji smo trebali ranije uraditi

Ernest Bučinski

Banjalučki alter rok sastav Revolt nakon deset godina pauze ponovo se aktivirao, ušavši u studio i snimivši odlične pjesme: Zemlja, Antagonist, Snovi, a trenutno rade na snimanju pjesme Bijes je dar.

Intervju

20.07.2020

INTERVJU / Boris Leiner za BUKU: Johnny Štulić je vodio Azru čeličnom rukom, znalo se tko drži visak, a tko cement miješa

Ernest Bučinski

Ime Borisa Leinera duboko je utkano u memoriju istinskim poznavaocima i ljubiteljima Yu rok scene. Ono će vječno krasiti zlatno doba domaćeg rokenrola s početka osamdesetih, zajedno sa desetinama fantastičnih muzičkih autora.

Tema

17.07.2020

IMPERATIV / Luka Tripković autor romana Crna knjiga za Buku: Moj roman se bavi crnim temama i nije dnevno-politički pamflet

Ernest Bučinski

Sinoć je u Banskom dvoru u okviru književnog festivama „Imperativ” gostovao Luka Tripković predstavljajući banjalučkoj publici svoj drugi roman „Crna knjiga”.

Tema

16.07.2020

IMPERATIV / Milan Milošević – osnivač časopisa SRP za BUKU: Knjiga je nasušna potreba svjesnoga bića

Ernest Bučinski

Profesor sam, i često zažalim što sam! Još uvijek radimo za ono jedno đače što sluša dok se ostali zabavljaju ličnim frustracijama. Ni za elektronsku knjigu, a kamoli papirnu!

Društvo

14.07.2020

U SUSRET IMPERATIVU / Miroslav Gojković za BUKU: Kapitalizam i duh vremena su smrvili i obesmislili društvene nauke, kao i kulturu uopšte

Ernest Bučinski

Nažalost, kapitalizam i duh vremena su smrvili i obesmislili društvene nauke. Kao i kulturu uopšte. Duh „poživiničenja“ o kojoj je pisala frankfurtska škola još početkom pedesetih godina prošlog vijeka je uspješno privedena kraju.

Tema

10.07.2020

BANJALUKA / Scena na otvorenom „Bašta kulture” ima cilj da ovoga ljeta bude epicentar urbane kulture Banjaluke

Ernest Bučinski

Rad „Bašte kulture” započeo je pozorišnom predstavom „Terapija”. Ova predstava je jedna od profesionalnih produkcija DIS pozorišta i na repertoaru je već pet godina.

Tema

02.07.2020

BiH / Euforija - bend nastao udruženim snagama muzičara iz Banjaluke i Bihaća

Ernest Bučinski

Muzičku karijeru Elvir Eli Ramić započeo je kao basista grupe ŽAR 1987. godine, u vrijeme kada je rock cvjetao. Godinu dana  kasnije, snimili su prvi demo album, koji je bio zapažen i imali su mnogo nastupa širom Jugoslavije.

Tema

01.07.2020

INTERVJU / RITAM NEREDA za BUKU: Svim srcem se radujemo našem ponovnom dolasku na OK fest 

Ernest Bučinski

Ove godine, Ritam nereda će 16. avgusta gostovati na OK festu, koji se tradicionalno organizuje na Tjentištu. Povodom ovog nastupa razgovarali smo s frontmenom benda Bobanom Petronićem.

Tema

29.06.2020

Banjaluka / I bez slikarske diplome, Tatjana stvara umjetničke čarolije

Ernest Bučinski

Ako je lijepo vrijeme, ona najviše voli da slika i crta napolju, a jedno od nainspirativnijih mjesta su joj obale rijeke Vrbas. 

Intervju

22.06.2020

MUZIKA / Grupa M.O.R.T. za BUKU: Za muziku živimo, a na OK FESTU se osjećamo kao da smo u raju na zemlji

Ernest Bučinski

Ovoga ljeta nastupiće 14. avgusta na OK FESTU, koji se tradicionalno održava na Tjentištu (NP Sutjeska). Povodom ovog nastupa razgovarali smo sa članovima grupe M.O.R.T.

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.