Fena


Buka desk

21.09.2020

Desk / Dr. Arapović: Ako se ovako nastavi FBiH će morati poduzeti restriktivnije mjere

FENA

Šest mjeseci iskustva s Covid-19 nismo pokazali društvenu odgovornost niti svjesnost zdravstvenih problema koje nosi Covid-19 pandemija na našim prostorima.

Buka desk

18.09.2020

Desk / Reis Kavazović: Vrijeme je kampanja i izbora, naslušaćemo se mnogo laži i poluistina

FENA

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović danas je iz banjalučke Ferhadije pozvao muslimane koji se namjeravaju natjecati na predstojećim izborima da budu oprezni i odmjereni, a u nastupima dostojanstveni.

Buka desk

18.09.2020

Desk / "Respiratori koji su stigli kao donacija iz UAE neupotrebljivi za liječenje oboljelih od Covida-19..."

FENA

Vršilac dužnosti direktora Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" Ismet Gavrankapetanović kazao je danas da je ta bolnica u posljednja dva mjeseca napravila impresivne rezultate te da su pružili oko 51.000 medicinskih usluga.

Buka desk

15.09.2020

Desk / Granični policajac Hrvatima rekao da ne mogu u BiH ako nemaju bh. dokumente, oni mu dali 20 eura...

FENA

Disciplinska komisija za policijske službenike Granične policije BiH donijelo je rješenje o prestanku radnog odnosa za policijskog službenika Postrojbe granične policije Brčko Raju K.

Region

15.09.2020

Desk / Hrvati donijeli odluku o prelasku granica

FENA

Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske produžio je odluku o privremenoj zabrani prelaska granica, pa je postojeći režim prelaska granica koji je nakon lockdowna uveo sredinom srpnja, produljen do 30. septembra.

Društvo

15.09.2020

MOSTAR / "Ako se nastava bude izvodila online izgubili smo jednu, dvije generacije"

FENA

Upozorenje.

Buka desk

15.09.2020

SARAJEVO / Otvorena istraga protiv Osmana Mehmedagića na osnovu anonimne prijave: Nema veze s diplomom

FENA

POTVRĐENO IZ TUŽILAŠTVA BIH

Ekonomija

14.09.2020

Ekonomija / Šta bh. turistički radnici kažu o otvaranju granica uz negativan test? Odluka je kasnila više od četiri mjeseca...

FENA

Ipak, dodaje da će im odluka Vijeća ministara omogućiti da poboljšaju poslovne aktivnosti u 2021., kada očekuju značajno povećanje prihoda i nova zapošljavanja

Buka desk

14.09.2020

Desk / Željko Komšić hitno otputovao u Zvornik

FENA

Poziv na sastanak upućen je i OHR-u, Vijeću ministara, Parlamentarnoj skupštini BiH, ambasadama u BiH, OSCE-u, Helsinškom komitetu te predstavnicima udruženja i organizacija koje se bave zaštitom ljudskih prava i osnovnih sloboda.

Buka desk

07.09.2020

Desk / Džaferović odgovorio Dodiku

Fena

Naglasio je da BiH ima dobre diplomatske odnose i s državom Izrael i s državom Palestinom, uz puno razumijevanje činjenice da naša zemlja poštuje međunarodno-pravne akte i rezolucije Ujedinjenjih naroda.

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.