Kristina Ljevak


Društvo

11.04.2019

BUKA INTERVJU / Tarik Haverić, politolog za BUKU: Građanska opozicija ne može, u budućnosti, preuzeti vlast dok se sama ne profilira

Kristina Ljevak

U vječnom slalomu kroz egzistencijalne probleme i probleme koji nam politički predstavnici delegiraju kao važne da se ne bismo bavili suštinom, srođeni s površnošću i nemarom, vječno fokusirani na formu, odavno smo izgubili kriterije.

Društvo

26.01.2019

BUKA INTERVJU / Kokan Mladenović, reditelj za BUKU: Neće biti mladosti za nove ratove

Kristina Ljevak

Intervju

23.02.2019

BUKA INTERVJU / Ante Tomić, novinar, književnik i scenarista za BUKU: U svemu vidim poraz ljudskosti

Kristina Ljevak

Društvo

14.12.2018

INTERVJU / BUKA INTERVJU: Rajko Grlić, reditelj - Snimanje filma je faustovska igra s dušom

Kristina Ljevak

Film je divna igračka. Vi živite živote svojih junaka, s njima komunicirate, srećete tokom priprema filma na ulicama ljude koji vam liče na vaše junake, kradete od njih pokrete, riječi, način mišljenja.

Intervju

09.12.2018

BUKA INTERVJU / Mirko Ilić, dizajner: To za koga odlučite raditi djelomično pokazuje ko ste ili koliko ste očajni

Kristina Ljevak

„Čovjek se spašava od srčanog udara tako što pamti lijepe stvari, a ne ružne“, rekao je na početku pulskog susreta sigurno jedan od najuspješnijih umjetnika u svijetu porijeklom iz Bosne i Hercegovine, dizajner, ilustrator i strip autor Mirko Ilić.

Intervju

04.12.2018

Buka intervju / Književnik Zlatko Topčić za BUKU: Rat je presudno obilježio naše živote a umjetnike opskrbio lošim iskustvima od kojih treba napraviti neku ljepotu

Kristina Ljevak

Danas je sve stvar manipulacije i medijske recepcije. Ionako, ovdje nekoliko pisaca imaju svog omiljenog čitaoca, pa mu se čude i dive, pitaju se otkud nekog zanima nešto što sam nije napisao.

BiH

30.11.2018

Najbolja škola je inkluzivna škola / Edna i Sabina Šunjić: Zlatna medalja kao posveta djeci Bosne i Hercegovine s Down sindromom

Kristina Ljevak

U duhu postizanja visokih ciljeva, Edna je odlučila da upiše sarajevsku Treću gimnaziju koju je pohađala njena sestra. Ona je prva djevojčica s Down sindromom koja je upisana u Treću gimnaziju.

Intervju

21.11.2018

BUKA INTERVJU / Bojan Krivokapić: Dragocene su sve situacije u kojima osetiš da antifasizam diše

Kristina Ljevak

Razmišljanje o kompenzacijama za bilo šta je hod po minskom polju. Život je čudesan koloplet okolnosti, ljudi, odluka, sreće i tuge. I tako mu treba pristupiti.

Intervju

11.11.2018

BUKA INTERVJU / Tisja Kljaković Braić, umjetnica: U vrimenu senzacija ova moja svakodnevica je doživila trijumf

Kristina Ljevak

Tema

31.10.2018

BUKA INTERVJU / Damir Karakaš, književnik: Ideološke siledžije tjeraju nas da živimo u stanju loše beskonačnosti

Kristina Ljevak

Ne volim, govoriti o politici jer kad to učinim kao da sam zagazio u govno. Vidite i sami tko su ti ljudi u politici, tko nas vodi, tko nam uređuje budućnost.

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.