Milovan Matić


Buka desk

15.06.2019

AKCIZE / GDJE SU PARE? Građanima oteli preko 8 milijardi, a sad nema ni za krpljenje rupa! Ovako bi BiH trebala da izgleda

Milovan Matić

Na osnovu prikupljenog novca od 2009. godine po osnovu akciza i putarina na gorivo BiH je mogla da izgradi preko 600 KM autoputa.

Buka desk

11.06.2019

PRIVID ZAKONITOSTI / BESKRUPULOZNA PLJAČKA DRŽAVE Novi plan: Preko otkupa koncesija do miliona. Tal moćnika plaćaju građani?!

Milovan Matić

Nakon podatka da se će „Elektroprivreda RS“ otkupiti koncesije za nikad izgrađenu termoelektranu u Ugljeviku, hidroelektranu u Rudom i  nepokrenut rudnik uglja otvorilo se pitanje opravdanosti ovog postupka koji je sve samo ne povoljan za RS.

Buka desk

10.06.2019

NEFUNKCIONALNOST DRŽAVE / BEZVLAŠĆE U BIH Separatističke težnje iz RS dobijaju argumente?! Novi Dejton ili razgradnja zemlje

Milovan Matić

Bosna i Hercegovina je još jednom svima poslala poruku da je država slučaj.

Buka desk

03.06.2019

POLITIČARIMA NIKAD DOSTA PARA / OBRAZ ĐON Uzimaju naknade za odvojen život i smještaj, a ne idu na posao. Hoće li neko biti kažnjen?

Milovan Matić

Čak 21 poslanik i delegat u Parlamentu BiH prima naknade za prevoz, odvojieni život i smještaj, a da se više od pola godine nisu pojavili u skupštinskim klupama.

Društvo

30.04.2019

ELEKTROPRIVREDA RS / POTVRĐENO PISANJE BUKE Nepoznata firma uzela milione i nije uradila ništa

Milovan Matić

Elektroprivreda RS je u periodu od kraja 2017. godine do sredine 2018. iskeširala preko 6 miliona KM za savjetovanje sarajevskoj firmi bez adrese i kontakta, u kojoj je zaposleno samo troje radnika.

Buka desk

29.05.2019

EU I BIH / ŠTA ZA BIH ZNAČI MIŠLJENJE EVROPSKE KOMISIJE Jasno stavljeno do znanja: Ako nastavimo ovako ne možemo nigdje, pa ni u EU

Milovan Matić

Pregovori o prijemu BiH u EU treba da budu otvoreni kada BiH dostigne neophodni stepen kriterijuma za članstvo, naročito u oblastima stabilnosti institucija i garantovanja demokratije i vladavine prava.

Buka desk

27.05.2019

KRIZA VLASTI / MOŽDA NAM I NE TREBAJU POLITIČARI? SA I BEZ VLASTI Sve je isto, čak i malo bolje!

Milovan Matić

Prošlo je više od pola godine, a BiH još uvijek nema vlast na nivou BiH.

Buka desk

15.06.2019

ANTIKORUPCIJA / TUŽILAŠTVA I SUDOVI IGNORIŠU KORUPCIJU Dok visoki funkcioneri varaju državu i uzimaju novac, pravosuđe ćuti

Milovan Matić

Tužilaštva i sudovi u BiH su možda i najslabija karika u ukupnom lancu borbe protiv korupcije i teško da se mogu naći argumenti koji bi odbranili nerad i neadekvatne rezultate tih institucija.

Buka desk

23.05.2019

PREDSJEDNICA RS / ŽELJKA CVIJANOVIĆ KUPILA ODLIKOVANJA Iskeširala preko 115.000 KM

Milovan Matić

Građani Republike Sprske ove godine će za nabavku odlikovanja platiti 115.204 KM.

Buka desk

16.05.2019

LOBISTI / LOBIRANJE U SAD I ŠTA OD TOGA IMA RS Do sad potrošili preko 30 miliona. Hoće veću samostalnost! Lobisti traže priliku u usponu desnice

Milovan Matić

Republika Srpska već 10 godina javno i tajno troši milione KM na lobiranje u SAD-u. Ipak, rezultati su tanki ili bolje rečeno nikakvi.

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.