Nedeljnik


Nauka i tehnologija

04.07.2020

Region / Simptom o kom se sve češće priča mogao bi jasnije da ukazuje na koronavirus: “Temperatura se javlja kasnije…”

Nedeljnik

Provera temperaturue mogla bi da se pridruži dugačkoj listi iskrivljenih odgovora na pandemiju koronavirusa, prenosi Nedeljnik

Region

15.06.2020

Region / “Predsjednik se priprema da proglasi još jedno vanredno stanje…”

Nedeljnik

Vanredni parlamentarni izbori u Severnoj Makedoniji biće održani 15. jula, dogovorile su danas dve najveće partije, vladajuća SDSM i opoziciona VMRO DPMNE.

Region

21.05.2020

Region / Kako je Vranje prestiglo Beograd po broju zaraženih i postalo žarište koronavirusa

Nedeljnik

Najveći broj zaraženih, od juče registrovanih 100, zabilježen je u Vranju, njih čak 39, čime je taj grad na jugu Srbije prestigao Beograd koji je u jeku epidemije važio za jedno od najvećih žarište koronavirusa. U Beogradu je juče zabilježeno 18 novih

Vijesti

20.04.2020

Desk / Ugledni švedski epidemiolog definisao sve greške zatvaranja pred koronavirusom

Nedeljnik

Švedski profesor, epidemiolog doktor Joha Gisecke, taksativno je naveo sve nelogičnosti u vezi sa izborom brojnih zemalja da se zatvore pred koronavirusom, a njegove stavove do detalja je preneo portal realclearpolitics.com.

Tema

21.03.2020

Desk / BBC: Kako ostati srećan u teškim vremenima-Skrenite misli, fokusirajte se na male stvari, sredite kuću

Nedeljnik

Imajući u vidu da se pandemija koronavirusa razvija i sve više ljudi je izolovano u svojim kućama, sa svim dešavanjima, ograničenim kretanjem, zatvorenim granicama, teško je ne biti preplavljen različitim emocijama.

Vijesti

24.02.2020

Svijet / Ova država je objavila rat kladionicama i kockarnicama: “Ne regulišemo industriju tekstila, već sektor koji utiče na javno zdravlje”

Nedeljnik

Španski ministar za potrošnju Alberto Garson predstavio je plan koji ima za cilj da se smanji, pa čak i zabrani reklamiranje kladionica i kockarnica u zemlji, a sve kako bi se zaustavio rast zavisnika od igara na sreću.

Region

02.01.2020

Region / Plastične kese zabranjene u prodavnicama u Beogradu

Nedeljnik

Prodavnice u Beogradu od juče i zvanično moraju da izbace iz upotrebe plastične kese.

Region

02.12.2019

Desk / “Profesori će ubuduće raditi bez novca”; Megatrend: Đorđević nije dao izjavu Danasu; Novinarka: Kategorički demantujem takozvani demanti

Nedeljnik

Međutim, u međuvremenu je Megatrend demantovao da je Đorđević dao izjavu Danasu.

Region

24.11.2019

Region / "Srbiji je potrebna metla”: Miloš Jovanović o “kidnapovanoj i okupiranoj državi”

Nedeljnik

“Srbija je danas kidnapovana i okupirana država, i zato je potrebna metla da počisti ceo koruptivni sistem”, izjavio je na tribini u Kraljevu jedan od lidera političkog pokreta “Metla 2020” Miloš Jovanović.

Nauka i tehnologija

05.11.2019

Nauka / Svjetsko stanovništvo suočiće se sa neizrecivom patnjom…”: Više od 11.000 naučnika upozorilo na opasnosti zbog klimatske krize

Nedeljnik

Svjetsko stanovništvo suočiće se sa “neizrecivom patnjom zbog klimatske krize”, osim ako se ne izvrše velike trasnformacije u globalnom društvu, upozorilo je više od 11.000 naučnika, objavio je Gardijan.

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.