Stefan Milenković


Reportaže

27.11.2018

Život / Najbolji biciklista Jugoslavije i dalje drži pun gas: Vozi bajs u 95. godini i ima najbolji savjet kako doživjeti stotu

Stefan Milenković

Kanim se da kupim diktafon i snimim sve, da ostavim u amanet ako nekome padne na pamet da napravi film o mom životu - govori mi Žika dok gledamo uspomene koje je nemoguće zaobići u svakom kutku sobe.

Tema

02.03.2018

odlazak / Dio mene umre kad ispraćam brata u Ameriku

Stefan Milenković

Vrlo je malo stvari koje bih sada mogao da nabrojim, a koje su mi potrebne. Iskreno, više su to zahtevi kojima sebe guram napred i koji me motivišu da završim započeto. Zapravo, jako malo mi je potrebno i još manje mi nedostaje, osim mlađeg brata. Pustim "Hey you" od Pink Flojda i isti stari osećaj već tri godine podseća da nije to to, sranje je ta daljina. Muka mi je ponekad od ubeđivanja sebe da treba da budem srećan što je otišao odavde.

Tema

21.02.2018

Bez laganja / Uputstvo studenta za preživljavanje bez love

Stefan Milenković

Bez laganja od samog starta, zato ću početi sa malim nagoveštajem: Ovo nije namenjeno punišićima koji svaki dan otvaraju frižider i ne mogu da izaberu šta pre da jedu, pa se na kraju odluče za kineski restoran. Sirotinjo, čuješ li me? E, o vama, tj. nama pričam. Ne možeš da očekuješ da neko ko ne brine o dnevnom preživljavanju razume ovo što ću napisati. U stvari razumeće, i biće u fazonu "hahahah matori pišaj po sirotinji, ajmo na duplu punjenu u inat".

Kolumne

18.12.2017

Otvaranje / Gledali smo Vučićevu verziju "Lajanja na zvezde" - i malo umrli u sebi

Stefan Milenković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sa svojom svitom obišao radove na Koridoru 10, u Grdeličkoj klisuri u blizini Vladičinog Hana.

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.