Vedrana Rudan


Kolumne

12.06.2019

STAV / Vedrana Rudan: Dijete sa karakterom

Vedrana Rudan

Kraj je školske godine. Unuk Krešo jučer mi je rekao da je njegova učiteljica “krava”. “Zlato, ne smiješ tako govoriti, učiteljica nije “krava” nego su velike vrućine, zato si dobio dvojku iz prirode.”

Kolumne

15.04.2019

STAV / “Mi smo totalne glupače”: Tekst Vedrane Rudan koji bi sve žene trebale pročitati

Vedrana Rudan

Dobila sam četvrto unuče. Tko god me zna prilazi mi i traži da iz torbe izvučem mobitel i pokažem prvu fotkicu moga Noe. Nemojte mene pitati zašto se mali zove Noa, “tata mu je izabrao ime”.

Kolumne

03.11.2018

Kolumna / Vedrana Rudan: Kristina Kockar i Nives Celzijus

Vedrana Rudan

Na Beogradskom sajmu najveća je književna ili “književna” zvezda bila Kristina Kockar. Kockar je žena koja je pobijedila u “rijalitiju” “Zadruga”, Srbi znaju o čemu se radi, ja pojma nemam.

Kolumne

26.10.2018

VEDRANA RUDAN / Za Beograd!

Vedrana Rudan

Odlazim na Sajam knjiga. Dobila sam milijun narudžbi. Dok pametni ljudi danas švercaju ljude i mlate silnu lovu, ponekad i ljude koje švercaju, muž i ja već godinama iz Srbije švercamo knjige.

Tema

14.10.2018

KOLUMNA / Vedrana Rudan: Milena

Vedrana Rudan

Milena je bila Tito jugoslavenskog filma.

Kolumne

03.09.2018

/ Vedrana Rudan: Tvoje dijete je poginulo da bi se nečiji okot vozio u Mercedesu- a ti si šutio

Vedrana Rudan

Narod je šutio. I kad uzgajivači mandarina nisu imali kome prodati svoje voće, uvozne su bile jeftinije, i kad su seljaci morali ubijati krave jer je njemačko mlijeko jeftinije, i kad nije mogao doći do liječnika iako na smrt bolestan, i kad bi mu bahati klinac u devetnaestoj na zebri Mercedesom ubio djevojčice, i kad su tekstilne radnice ostajale preko noći bez posla, narod je šutio.

Kolumne

29.08.2018

RUDAN / Vedrana Rudan: Rano ste se sjetili

Vedrana Rudan

Ponosim se što sam bila dio malobrojne ekipe koja je onda glasno govorila i pisala, Hrvatska ogromnim koracima kreće u kurac. Gdje je tada bio narod? Gdje su tada bili radnici? Odlazili su u rat sigurni kako treba život dati za one koji su neposredno prije rata pokazali svoje odvratno, lopovsko lice. Morao si biti glup do pakla da ne bi skužio da će tvoje dijete poginuti da bi se nečiji okot mogao voziti u Mercedesu.

Kolumne

05.06.2018

RUDAn / Vedrana Rudan: Nazovi P radi gaća

Vedrana Rudan

Tako je nedavno svećenik M.G. nazvao P jer mu je gospođa koja je godinama brinula o njegovom kućanstvu ukrala tri para gaća i dva čekića. Gospođa je morala policajcu odgovoriti na mnoga pitanja, sve je odgovore policajac uredno zabilježio.

Kolumne

12.03.2018

RUDAN / Vedrana Rudan: U očekivanju života

Vedrana Rudan

Život je najljepši iza šezdesete. Sve najgore što ti se moglo dogoditi je iza tebe, ono najbolje dešava ti se ovog trena. Dobar je osjećaj ne živjeti u očekivanju života.

Kolumne

20.02.2018

RUDAN / Vedrana Rudan: Jesam li normalna?

Vedrana Rudan

Godinama sam uživala u seksu. Rađanje djece nije mi padalo na pamet. Hvala piluli nisam morala odbijati svaki napad na moju nečednost pa užasnuta brojiti dane. A onda… Sve su moje vršnjakinje okolo vozale bebe, neke čak vodile djecu za ruku.

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.