Vestinet.rs


Tema

30.05.2016

ZDRAVLJE / Ne zanemarujte: Samo jedan gutljaj ovoga svako jutro za zdravu jetru!

vestinet.rs

Jetra u našem organizmu ima ulogu tvornice krvi. Ona sudjeluje u procesu obnavljanja krvi. Također, pomaže jačanju i stimulaciji probave u organizmu. Ona također čisti krv i eliminira sve toksine i nečistoće iz nje.

Ekonomija

09.03.2016

/ KANADA: Svi građani će na kućnu adresu od države dobijati dovoljno NOVCA za život?!

vestinet.rs

Dok se većina ljudi svakog mjeseca bori kako da pokrije sve troškove, kanadska pokrajina Ontario lansirala je projekat zahvaljujući kome će svi građani na kućnu adresu dobijati ček s novčanim iznosom dovoljnim da pokrije sve njihove osnovne životne potrebe.

Tema

29.09.2015

/ Recept za med od bundeve: Domaći melem za jetru, lijek za holesterol i čudo za imunitet

vestinet.rs

Možda nikada niste čuli za med od bundeve, ali ova ukusna namirnica toliko je zdrava za organizam da ćete je vjerojatno jesti svaki dan.

Region

25.11.2014

/ Srbija i region na udaru klimatskih promjena

Vestinet.rs

Posljednji izvještaj Međuvladinog panela za klimatske promjene potvrđuje da je za promjenu klime odgovoran čovjek, a najveći uticaj klimatskih promjena osjetiće stanovnici jugoistočne Evrope, pa i Srbija.

Region

16.07.2013

/ Konoplja liječi kancer i zato je zabranjena, jer bi uništila farmaceutsku mafiju

Vestinet.rs

Moja tetka, koja živi u Holandiji, kao strastveni pušač obolela je od kancera pluća. Jedan od simptoma bio je i kašalj i iskašljavanje krvi. Sreća u nesreći je bila što u Holandiji postoji Institut koji proučava medicinsku upotrebu konoplje i što je u ovoj zemlji legalizovano korišćenje ove biljke (kao i u pojedinim državama u SAD, poput Kolorada). Po preporuci prijateljice, počela je sa terapijom, sa pijenjem ulja koje je dobila od cvetnih vrhova i listova ženske biljke konoplje i na svoje i iznenađenje lekara – za nekoliko meseci se u potpunosti izlečila!

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.