1.maj

Blog #Argument, www.bitovik.org.rs

Argument / 01. Maj 2021

Blog #Argument

Piše: Slobodan Martinović

1.maj

„Probudi“ me jedan od vođa sindikata u prelistavanju štampe o pravima radnika, iz ambijenta prirode, cvrkuta ptica i voditeljke koja se trduila da čitavoj priči da ga neki ton. Sidikalac, koji prima platu, i dobro plaćeni novinar, praznik rada. Jasano mi je da naše sindikalne organizacije nemaju svrhu, ali ne mogu da verujem da smo se kao ljudi predali poniženjima, uvredama, siromaštvu, koje nam kreira vlast i ostali. Čekamo 30 eura.

Umesto masovnih ljudskih demonstracija, jer od svog rada ne možemo da živimo, mi se bavimo nedeljnim ručkom. Vreme je da se kao pojedinci pobunimo protiv nametnutog sistema, koga čine vlast, mediji, tajkuni, takozvana opozicija, sindikati, lažni eksperti i drugi. Naš problem je mnogo dublji u odnosu na teme u medijima koje nam serviraju ovi što imaju moć.

Obespravljenost pojedinca u društvu ne zadire samo u radnička prava već i u svrhu našeg postojanja u zajednici. Sa jedne strane smo blokirani za sopstveni rast, sa druge nam je dopušteno da se krećemo koliko je moćnicima dovoljno da zarađuju na nama.

Jedini izlaz nam je pobuna.

Centar za istraživanje u politici Argument

www.bitovik.org.rs


Od istog autora

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.