Čitanje u doba virusa "Ništa jeftinije od duše"

Sada, kada imamo dovoljno vremena da posvetimo sebi, najlakši način da pobegnemo od stvarnosti koja nas tako surovo okružuje, jeste čitanje. Iz tog razloga, ponovo vam predstavljam Dušana Makevića i njegovu drugu knjigu "Ništa jeftinije od duše"...

Јелена / 21. Juli 2020

"Ništa jeftinije od duše" Dušan Makević

U ovo ludo vreme kada vlada virus koji narušava psihičko stanje ljudi, zbog kojeg smo prinuđeni živeti novim načinom života, ostajati kod kuće radeći neke stvari koje do sada možda nismo, sitnicama pridajemo veliku pažnju, jer su baš sitnice te koje nas ispunjavaju i koje nam donose radost.
Čitanje je jedan od načina da osvežimo svoje misli, izmamimo sebi osmeh na lice i prisetimo se bitnih životnih stvari. Prisetimo se svega onoga što smo možda zaboravili ili potisnuli u našem užurbanom životu i svesti.
O ovom momku sam već pisala na prethodnom postu i veliko mi je zadovoljstvo predstaviti vam ga ponovo, dragi čitaoci.
Dušan Makević, momak koji nema straha, momak koji je za vreme najvećeg talasa virusa išao i pomagao starijim ljudima koji nisu mogli ići u prodavnicu, momak koji je od prodaje svojih knjiga doprinosio svojim građanima, gradu i selu. Njemu nije bila lična korist na prvom mestu, već da skromno, koliko je u mogućnosti, pomaže. Dušan je baš takav, skroman momak koji živi i radi u selu Pocerski Metković, ali koji se jasno bori za svoje ciljeve. Njegovi stavovi o raznoraznim temama su realni, ponekad subjektivni, ali u većini slučajeva surovo objektivni i iskreni.

Posmatrajući svet sa lepše strane, Dušan je pronašao još jednu ljubav – fotografiju.


"Fotografija je nova ljubav koja me ispunjava, priroda je još lepša kada je posmatraš okom fotografa. Kao i u svemu, pa i u fotografiji inspiraciju vidim u prirodi i ljudima." – Dušan Makević

Dušanova knjiga "Marija, volim te" doživela je, mogu slobodno reći, veliki uspeh.
Ovoga puta na ovaj svojevrstan način, predstavićemo vam drugu knjigu "Ništa jeftinije od duše".


"Radnja romana je o ispaštanju svojih i tuđih grehova, jer kad malo bolje razmislim svi mi imamo u bližoj ili široj familiji ili barem poznajemo nekog za koga možemo da kažemo, ispašta zbog nečijeg greha.", objašnjava i dodaje odlomak iz knjige u nastavku, čisto da zagolica maštu.

"Ljudi ne razmišljaju o posledicama, jer im je bitna trenutna sreća. Ona i jeste, samo trenutna, a posledica dugoročna. Pričam o sebi i svedok sam svake reči. Tako je i kod onih kojima je želja veća od moje, samo što oni ne ispaštaju kao ja, na zemlji, već ispašta neko njihov.
To su vam ona sitna slova u bankarskom ugovoru, koja ne možeš da pročitaš bez mikroskopa, pa potpišeš, jer ti prepriča bankar da su nebitna. Tako je i u životu. Treba paziti šta želiš i koja je cena želje, jer danas se sve plaća, sreća naročito."

Odlomak iz romana #nistajeftinijeodduse

"Inspiracija za drugi roman se rodila za vreme koronavirusa.
Tada smo svi mi shvatili da je život jedan, da ga treba čuvati, baš kao i dušu. Otuda i naziv romana "Ništa jeftinije od duše", danas se ona lako gubi. Mislim da je koronavirus opomena svima nama. Džaba novci i druge stvari ako nemaš zdravlje.
Roman je baziran na istinitom događaju sa malo elemenata fikcije." – Dušan Makević

Prijatelji i sponzori romana su: Moda – bend, caffe bar i autoperionica; Kafana Mali Pariz; Restoran Divino; Vrtić Vesela Zvončica; Auto centar Mladenović i Auto škola Zebra.

Dušan, zbog aktualnog vremena, nije u mogućnosti organizovati promocije i na taj način biti u bliskom kontaktu s ljudima, ali knjige možete poručiti putem Dušanovog facebook profila https://www.facebook.com/dusan.makevic.10 i instagram profila dusan_makevic .

Lično preporučujem da zapratite Dušana na ovim profilima i pratite i sami njegov umetnički razvoj.

Dušane, zahvaljujem ti se na druženju i prilici da te ponovo predstavim. Želim ti mnogo uspeha u daljem radu! 


Od istog autora

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.