Dok god je vjeronauk besplatan, mrzit ćemo se

Nema šta se ne plaća, djeca su vodeći izvor prihoda svega i svačega, osim vjere, a opet, glavni su konzument vjeroučiteljstva.

2ECHN7AP / 04. Maj 2021

Dok god se ne zabrani vjeronauk, barem besplatan, u vrtićima i osnovnim školama, možemo biti sigurni da smo zadnja rupa na svirali, zajedno sa svim ostalim rupetinama ovoga svijeta u kojima se uči kako se bog, za kojeg nitko nema izvijestan argument da uopće postoji (mada postoje dokazi da ne postoji), može naljutii ukoliko držimo jednakima sve ljude ovoga svijeta, pri čemu ne smatramo da su neki bolji od drugih i da neki u nekakvom "budućem" životu neće gorjeti u vatri.

 

Malu djecu se ne uči odmah o vatri, kamenovanju bludnika, incestuoznom odnosu Lota s kćerima, Abrahamovom pokušaju klanja sina, niti o glupostima koje nam nude prvenstveno biblija i kur'an na ovim prostorima. Oči ih se za početak o anđelčićima, o vjeri ljubavi i pomaganju bližnjemu svomu, nekakve deklarativne pobjede mira, ljubavi, duha, nad smrću (šta bola?) i tako dječica ulaze u svijet u kojemu je bog aksiom.


Od istog autora

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.