DRVAR, "GOSPODARI PRŠLJENOVA"

Drvar je u zadnje vrijeme dospjeo u žižu interesovanja zahvaljujući političkim događajima, prvi put SNSD-e je izgubio većinu, a opozicija je postala pozicija

Drvarčani za Drvar / 05. Februar 2020

Drvar je u zadnje vrijeme dospjeo u žižu interesovanja zahvaljujući političkim događajima koji ovaj grad potresaju već duže vrijeme.

Pored činjenice da smo jedini grad u BIH kojeg je svojim prisustvom počastio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, prvi put obećavši konkretnu pomoć za stanovnike Drvara (otvaranje proizvodnog pogona Yumco, i ekspoziture komercijalne banke, te  novčanu pomoć).

Drugi put predsjednik Srbije je došao kako bi ispunio svoje obećanje, otvorio je proizvodni pogon Yumco, Komercijalnu Banku i izvršen je prebačaj sredstava preko vlade republike Srpske u iznosu od 925 000 evra.

Tako je nakon 25 godina Drvar konačno dočekao ispunjenje nekog obećanja od strane političara (a bilo ih je nije da nije)

Još prije dolaska predsjednika Srbije u Drvaru su počele da se dešavaju političke promjene, naravno kao i za sve dosada i za  političke promjene najviše dugujemo SNSD-u, jer su upravo oni izigravanjem svega dogovorenog, između tadašnje većine koju su činili u Opštinskom vijeću Drvara, sa svojim koalicionim partnerima upravo oni uspjeli da razbiju većinu i da od većine postanu manjina.

Ne mogavši podnjeti bahatost, osionost, pa čak i vulgarnost čelnika OO SNSDa Drvar stalne pritiske, represiju, podvalu napustio ih je DNS. U takoj knstalaciji odnosa odnosa napušteni i od svojih vijećnika do tadašnji GOSPODAR PRŠLJENOVA SNSD-e Drvar prvi put u svojoj decenijskoj vladavini gubi većinu u OV.

Novu većinu OV čine PDP, SNS, SP, DNS i HDZ-1990. Nova većina i legalna i legitimna počinje sa radom. Na mjesta predsjednika vijeća umjesto Milana Kunića (koji je služio kao fikus) dolazi Jasna Pećanac iz SP. Sve navedeno u normalnim gradovima i u normalnoj demokratiji ne bi ni bila vijest da se ne radi o SNSD-u koji se nikako ne snalazi u ulozi opozicije.

Navikli na apsolutnu vlast, ne snalazeći se nastoje da suludim naredbama, ne osnovanim tužbama vrate tron. Tako je načelnica Opštine podnjela prijavu protiv sekretarice OV Nene Bosnić, za zloupotrebu službenog položaja.

Milan Kunić podnosi prijavu o provali u kancelariju a Jasna Pećanac podnosi prijavu zbog lažnog prijavljivanja. Na navedene okolnosti Kantonalno Tužiteljstvo izdaje naredbu o neprovođenju istrage.

Shvativši svu ozbiljnost situacije u nemogućnosti da ostvare većinu SNSD-e nastavlja bombardovanje ne-istinama uz pomoć medija bliskih SNSD-u.

Saga se nastavlja na sljedećoj sjednici OV gdje nova većina od 9 odbornika izglasava opoziv načelnice Dušice Trninić-Runić. Odmah nakon ove odluke u Drvaru se aktivira i ne poznata eksplozivna naprava. Ko i zašto je postavio eksplozivnu napravu još se tačni ne zna (istraga u toku).

Sva ova bombardovanja mediska se nastavljaju. Drvarčani podjeljeni. Zbunjenost na svakom koraku. Javljaju se veliki patrioti oni što ih nikad nije interesovao Drvar sada opet pokazuju interesovanje štiteći njima slične, mnogi odavno raseljeni opet postaju Drvarčani.

A mi i dalje živeći u gradu Drvaru sa sve više spomenika a sve manje udžbenika,posmatramo razvoj situacije. Tražeći istinu između dvije istine jedino je tačno da je prvi put SNSD-e izgubio većinu, da je prvi put opozicija postala pozicija, da je Drvar više uništen i opustošen u vrijeme vladavine SNSD-a nego u vrijeme rata.

 

 

Da samo oni sa dobrim pršljenovima ukoliko ne pripadaju vladajućima mogu da opstanu radeći na pilanama gazda koji nikad gazde bili nisu. Ko će biti GOSPODAR PRŠLJENOVA pred nama je.


Od istog autora

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.