NAŠI VARVARI I BARBARI I NAŠA KOLONIJALNA SVIJEST

Zašto volim Tita. Tlače li nas naši varvari? Koliko je licemjerje Evrope?Neko je uništio i mene i moju porodicu?Primječijete li da uništavaju i vas?

BAF / 12. Januar 2020

Ne znam da li bi plakao ili se smijao? Gledam kako svojim stranim vladarima ponizno pjeva Vučić,Dačiči, Toma, Izedbegoić, Dodik, Čović, Kolinda.

Ta ponizna bezsavjesna svijest, takozvanih kvislinga patriota, ne posjeduje dostojanstvo. Oni su dvorske lude i sve što traba da rade je samo da tlače svoj narod u ime drugih i time stvore privid da su veliki. Oni ne rade svoj posao jer ga i ne znaju raditi i zato rade sve drugo. Varvari su spremni na sve ono na šta civilizovan čovjek nije,jer mu ne dozvoljavaju moralne vrijednosti.

 Poslijeratna Njemačka se razvila uradivši lustraciju, stvorivši pravnu državi i insistirajući na moralu. Ta ista Evropa sputava da se to desi i kod nas te podstiče vladajuće varvare i (ne) podržavajući one koji se bore protiv toga.

Kada su velike sile kolonijalizirale neke zemlje prvo su uveli antičko pravilo: Zavadi pa vladaj. Kada bi zavadili obično su birali najbrojnije pleme kako bi poglavice tog plemena tlačilo druge u njihovo ime. Smatrali su da varvarima treba da vladaju njihovi, tj. največi varvari tih plemena.Kolonijalne sile su interesovali prirodni resusi i jeftina radna snag. Obično su birali nabrojnija plemena da tlače druga. Pokrštavanje i uvodjenje religije u ratove je bilo jedno od pravila. Sa religijom je dolazio i jedan način dogmatskog razmišljanja i kulture. Stvarana je svijest da je to prirodno stanje Bogom dato.

Balkan je oduvijek bio sfera interesna velikih sila iz strateških razloga kao i prirodnih resusra. Kolonizacija Balkana se  upravo vršila razvojem kolonijalne svijesti  i na taj način ovi prostori su postojali kolonija.

Za vrijeme Jugoslavije ujedinjeni smo bili jaki. Sve kulture su se razvijale i ono što danas imamo od kulture je iz tog vremena.Ta kultura je suprostvaljena populističkoj kultiri. Njena suština zasniva na različitostima u zajedništvu i najmoćniji slogan je bio „bratstvo i jedinstvo“ Prvo što su napali varvari su uništili zajedništvo. Uveli su pravilo da ne živimo jedni sa drugima nego jedni pored drugih. Danas u svijetu se govorei o podjeljenim ili paralelnim društvima i u drugim zemljama. Intelaktualne elite, obrazovane na zapadu podsticale su razluičitosti i podjeljenost uništavajući stečenu baštinu zajedništva. Na ta način su stvarane manje zajednice plemena koje nemaju bitniji značaj izuzev da budu kolonije.

Pogledajmo: Njemaćka je podržavala Hrvatsku i Tudžamana ali i Vućića. Tu je i Francuska i Engleska itd. Rusija je na drugoj strani i ima svoje interese. Ne smije se zaboraviti ni Turska. Sad tražimo da nam oni rješavaju probleme i pričaju o pomirenju i sl. A imamo u BiH poglavice tri plemena koje su napravili močni. Ljudi su spremni da tlače i ubijaju druge kako bi se identificirali sa močnima. Ko se od nas pita je li on tlačitelj ili tlačeni?

Ne znam zašto mi na mu pade From i „Anatomija ljudske destruktivnosti“ kao i to da su Jevreji u logorima u ime nekih niskih položaja, ili identificirajući se sa tlačiteljem i sami slali sunarodnjake u plinske komore. Sjetim se raznih eksperimenata u kojima slušajući naredbe predpostvaljenih tlače se ljudi.

Šta je bilo prije. Juga je bila jaka a i na globalnom nivou je imala utica. Pogledajmo i praktične koristi za obične ljude u pogledu statusa pasoša dostojanstva i sl Zašto volim Tita? Upravo zbog toga što mi je Juga obezbjedila dostojanstvo i nisam nigdje bio gradžanin derugog reda. Sad nisam gradžanin a ni sam ne znam šta šta sam.

Djed mi je bio beg. Tito mu je oduzeo zemlju prilikom nacionalizacije. Kažem Tito,a ne sistem, da bi napravio paralelu između varvarskih lidera i čovjeka koji je imao osjećaj za ljude. Zemlja je postala društvena ali smo kao porodica mogli normalno živjeti i uzdizali se gradeći svoj status. Šta ovi danas rade. Pljačkaju tu istu imovinu u ime novih begova. Pet milona kvadrata zemljišta pod šumom i još nešto orabnice, nije vraćeno mojoj familiji, jer nema restitucije. Društven zemljište je pretvoreno u državno, a oni kado država ga uzimaju sebij.Jer njihovo pravilo je "Država to sam ja".Oni kupuju diplome i pljačkaju narod kako bi se prikazali kao obrazovani i dio plemstva. A oni su ustvari prikaza plemstva. 

Neko je uništio i mene i moju porobicu i familiju. Ko? Sigurno nisu ni Srbi, ni Hrvatiu, ni Bošnjaci. A ko je onda nego preovladjujuća kolonijalna svijest plemena. A oni uništavaju i ubijaju i vas. Samo ne primjećujete. 


Od istog autora

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.