PLIŠANI BALDAHIN BOGINJE

Niko ne voli mlaku kafu,mlaku hranu, mlake žene... ništa mlako. Pokrij se velom tajanstvenosti i otkopčaj još jedno dugme na toj košulji.

Kole ovakva Kole onakva / 19. Januar 2020

Zapamti da si boginja. Ujutro u pet feniraj se bešumnim fenom, dodaj boje malo licu i osmijeh iza sedam zatvorenih vrata, dok tvoje božanstvo spava. Poleti u kuhinju napravi mu doručak i kafu, tim redosljedom. Niko ne voli mlaku kafu,mlaku hranu, mlake žene... ništa mlako. Pokrij se velom tajanstvenosti i otkopčaj još jedno dugme na toj košulji. Neka ga probudi miris tvog parfema i poljubac za dobro jutro. Ne zvocaj. Pogotovo ujutro.

Ti si boginja! Boginje ne zvocaju. Poljubi ga na izlasku, ide da zarađuje novac za vas i onaj anlaser za auto. Utješi ga pobogu. Počešljaj se ideš na posao, upristoji se, zguraj jednu turu veša u mašinu, i osvježi ruž. Budi smjerna žena na radnom mjestu, izgledaj profesionalno pred šefom, i zakopčaj ono dugme na košulji!
I uvijek dostojanstveno sa tri osmijeha, bez nervoze. Za sve i svakoga.
Nazovi mu majku, sestru, brata, oca, sjeti se sama i uvijek prva.
I kuhaj, nauči. Izađi s posla ranije i vežbaj u kuhinji, svaki dan po sat. Nije se on oženio da jede supe iz kesice. Ispeglaj mu košulju nevidljivom metodom, naglancaj stolariju da se u njoj nebo ogleda. Nemoj da te vidi sa krpom u ruci. Boginja sebi neće dozvoliti nikada da je zateknu dok riba kadu, pegla i usisava. Spašće ti veo misteriozno perfektne žene. I nema ništa privlačno u tome da te gleda dok glancaš lajsne u kućnoj trenerci.
Postavi sto za ručak kao u hotelskoj grupaciji Hiltona, serviraj mu to navježbano i otkopčaj ono dugme na košulji. Zrači seksipilom jače od reaktora u Fokušimi, dok te gleda preko kašike i žvaće, smješkaj se. Sada nije trenutak za priču o računima.
Upiši jogu, idi nauči da dišeš. Niko ne voli ženu koja nema pojma ko joj glavu nosi. Usavrši jednom da zadržiš dah i riječ. Rodi mu djecu, nauči ih boje i da broje do deset, pokoju pjesmicu na engleskom i razlomke.
Depiliraj se u dva ujutro iza zaključanih vrata dok osmišljavaš rođendansku trpezu za njegovu porodicu. Simultarne radnje čine boginju boginjom!
Ubi pauka! Mlatni ga metlom i u gumenim rukavicama pokupi lotos maramicom. Nije aždaja, ne vrišti! To je pauk. Buba, koja samo ima koju nogu više. Nema zube. Nemoj da si histerična. Boginje ne histerišu!
Budi neustrašiva. Nema suza, nema nervoze, nema histeričnih ispada, nema da nećeš. Jer ako ti nećeš, neka druga hoće. Sve to što ti nećeš i više od toga. Žena je mnogo, ali zapamti malo je boginja. Zato budi to.Uvijek i u svemu. Svim onim čim si ga ozračila za stolom, primjeni u krevetu. Jer gdje ćeš ako nećeš u njegovom? Budi uvijek prva na igralištu njegovog ega, jer ako nisi ima još poligona.
Zaboravi na stres. Ako ti nije dan, popij apaurin i čaj od kamilice. Smješkaj se svima i njemu, i njegovima, i svojima dok zamišljaš scene apokalipse. I zakopčaj se uvijek pred svojom i njegovom mamom. Jedna će reći da je oženio kurvetinu, a druga da kurvetinu nije odgajala. Obje će se kasnije preispitivati gdje su pogriješile u odgoju onog svog djeteta zbog jednog dugmeta.
Ali izgledaj besprijekorno uvijek. Saspi na sebe sve deterdžente za kosu, ruke, noge i ono između nogu. Budi zanosna, mirišljava obuzdaj znoj i pms. Obuzdaj hormone.
Biće ti drago jednog dana dok budeš grlila bocu sa kisikom, kada spusti svoju ruku na tvoju i kaže ti u posljednjim trenucima da si bila dobra. Prekriće te plišanim baldahinom umjesto pokrova i uvijek pominjati kao boginju jednom godišnje.
A mene, mene će da kremiraju.


Od istog autora

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.