Prehlada zvana De Fakto Komši Bećar

Kako Gete reče: Velike riječi i sujeta nanijeli su najviše zla čovječanstvu. Umoran sam od heroja, pametnih, umnih, boraca za moja prav i čekam vrijeme normalnih ljudi.Od države smo napravili bolnicu u kojoj su pacijenti postali ljekar a ljekari pacijenti

BAF / 13. Januar 2020

Izvinjavam se čitaocima što sam malo prehladžen de fakto i de jure. Možda mi je bolest prešla od čitanja nekih izjava a naročito od ovih tako zvanih bosanskih stranaka i izbora gradonačelnika u Srebrenici. Valjda mi nekako prehlada ne da da svarim da je utukom na utuk moguće izliječiti bolest. Pitam se koji če to Srbin i građanin glasati za SDA. Jer iako kamuflirana i obučena u odjelo drugih stranaka miriše na naftali. Razotkrit će je miris. A koji će to gradžanin glasati za partije iz RS. Dakle, po principu ispranih mozgova i dalje kao ovce srljamo u torove. Nema programa nego samo torovi. SDP se izgleda suprostvalja tom ludilu ali nema dovoljno snage da objasni. Izgleda da su vratili imunitet pijući više socijalmidina i čovjekomina. Možda je najbolji lijek ljubavomidin nasuprot mrzomina.

Gledam jedan interviju sa našim veliki pjesnikom koji svaku drugu rečenicu koristi da pokaže kako je pametan, brani Bakija da je učestvovo u ratu, a eto i on je sa Aljom hodo po Sarajevu. Govori velike riječi kao akademik, da u njegovoj šiši ima više pameti nego u glavi onoga ko mu je napisao da je „prno u šišu. Na FB stranici mu plješću i dive se.

Kako Gete reče: Velike riječi i sujeta nanijeli su najviše zla čovječanstvu.

Jedan drugi pjesnik kaže da se ljubav događa a ja vjerujem da ona nastaje sa našim rođenjem. Samo je pitanje da li je podstičemo i hranimo ili nešto drugo.

Umoran sam od heroja, pametnih, umnih, boraca za moja prav i čekam vrijeme normalnih ljudi. Svako jutro kažem, sretan je onaj koji živi nepoznato. On spoznaje sebe i posmatra svijet tragajući svakodnevno za svojom srećom. Svjestan je ,da mržnja, zloba škode samo onome ko je takav, jer u toj osobi izaziva lučenje negativnosti i smanjuje imunitet.

Nikako da razumijem umne misli onog Bećara kome je izgleda prešla prehlada ok Komšije pa misle da je dobro dilanje sa onim koji ne poštuju nikakve zakone osim partijskih. A obzirom da ne čitaju, a naročito anam one, neke ko Nušić, rado slušaju gospoju ministarku ili predsjednicu. Ona je toliko pametna da ne poštuje ni sudske presude koje idu u prilog nekim Gavrankapetanovićima. Ali smo toliko pametni da tražimo da drugi poštuju sudske presude. Uostalom, vrijeme je prehlade pa nam treba samo bolnica.  Zato smo od države napravili bolnicu u kojoj su pacijenti postali ljekari a ljekari pacijenti.


Od istog autora

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.