Sjašite mi sa YT

Youtube, mjesto za opustanje, bježanje od problema, vraćanje uspomena, sjećanja na stare ljubavi iiiiii - mjesto za vidjeti Miloradovu trbuščinu u reklami na sred plej liste.

5 do 12 / 24. April 2021

Ovih dana svjedočimo kako Evropa ali i čitav svijet proklinje Youtube algoritam i reklamu "i kako je bilo u Turskoj" koja nam sjecka omiljene muzičke numere i emisije uzimajući i posljednji virtuelni bensedin u ovoj, dovoljno sje*anoj godini.

Da Balkan mora biti makar duplo sje*aniji od ostatka svijeta pokazuje najnoviji trend, SNSD reklamiranja na Youtube.

One turske reklame sa nepreglednim plažama, kristalno čistim morem, školjkama i galebovima tjeraju samo žudnju za onim sto je nekada bilo normalno u avgustovskim predkoronarnim vrelim danima.

Nasuprot tome, slika Milorada Dodika kako u potkošulju prima vakcinu dok u pozadini narator nabraja sve te neke projekte tjera na povraćanje.

Kao da reklama na Youtube nije, sama po sebi odvratna pojava, SNSD ju je podigao na zavidan nivo.

Reklamirati vakcinaciju u zemlji u kojoj vakcine nema za 99% stanovništva?

Reklamirati ekonomiju u zemlji u kojoj je svaki treći stanovnik nezaposlen?

Reklamirati omladinsku politiku u zemlji koju svake godine napusti 20.000 mladih?

...

....

Milorade, crni Milorade, ne bih da ovo pročitaš pa redukuješ svoju online kampanju jer ovako će se vaša kamarila još više zgaditi narodu, ali opet:

Skini mi se sa YT i ti i ti tvoji bolesni sadisti koji mi ubijate i posljednji atom energije koji dobijem nakon radnog dana u kojem miješam beton za nekog vašeg pajtosa dok mi na zidu visi diploma i podsjeća na ono što sam trebao biti.

Biti, u nekom normalnom sistemu lišenom vas i vama sličnih!

Sjašite!

 


Od istog autora

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.