Sladokusci zapetljanija u BiH se nasladjuju!

boscob / 05. April 2011

Nekako želim biti po strani kada su u pitanju prepucavanja oko zajedničke države koja i nije zajednička. Ta prepucavanja i prebacivanje krivnje sa jedne na drugu i treću stranu su danas hrana tog jadnog čovjeka te jadne države. Samo je pitanje do kada će taj jadan čovjek ove jadne države sve to da trpi.
Krivica se prebacuje sa jedne na drugu stranu. Sarajevu kriva Banja Luka, Banja Luci Sarajevo. Loptica se prebacuje iz Mostara na Sarajevo. Iz Sarajeva na Mostar, pa opet Banja Luka Mostar i obrnuto. I sve tako u krug da onaj jadnik koji jedva krpa kraj s krajem vjeruje medijskom pritisku i torturi koju mediji uz nalogodavce politčkih moćnika peru svijest, ako je još ima, običnog čovjeka.

I sve dok sve tri strane traže krivca dalje od svog dvorišta, a sladokusci svih tih zapetljanija skrojili su davno šemu po kojoj će tadašnja Jugoslavija biti raskomadana ne sluteći scenarij dešavanja i poslije 20  godina.

Mnogi se nisu nikada zapitali šta je u stvari osnovni problem ove naše zajednice. Pokušat ću u nekoliko redova, a da ne budem dosadan, objasniti sa jednostavno postavljenom formulom čerupanja Jugoslavije koju su učinili upravo pokretači svih ratova i zala ovog svijeta. Nije potrebno da ih imenujem jer su nam dobro znani.

Davne 91. sjedim u Leobenu, austrijskom gradu nedaleko Graca, čitam dnevne novine "Kleine zeitung" (Male novine) i zapne mi za oko jedan tekst o postavljenim novim pozivnim brojevima budućih država u još uvijek postojećoj Jugoslaviji. Ostah zaprepašten! Evo o čemu se radi.

Tel. poziv za tadašnju Jugoslaviju bio je 0038. Novoformirana šema pozivnih brojeva, za novonastale države izgledala je ovako:

0038 1 – dobija tadašanja SRJ (Savezna Republika Jugoslavija)

0038 5 – dobija Hrvatska

0038 6 – dobija Slovenija

0038 7 – dobija BiH

0038 9 – dobija Makedonija

 

Bi mi čudno što ima praznina u tom nekakvom nepravilnom redosljedu. Primjetih već tada da nedostaju:

0038 2

0038 3

0038 4

0038 8

U sekundi sam shvatio suštinu te formule i njeno značenje. Prazna mjesta su ostala za buduće nove države i moja pretpostvka na nesreću svih nas se obistinila.

Nedavno je Crna Gora, njenim „osamostaljenjem“  dobila pozivni broj 0038 2, Kosovo danas ima 0038 3, a pozivni broj 0038 1 je je zadržala Srbija kao logičan nasljednik SRJ. 

Pitamo se šta je sa 0038 4? Po toj formuli još treba da nastane jedna država na teritoriji Srbije.

Vidljivo je da je broj 0038 8 još uvijek slobodan, što bi, po mojoj logici odvijanja dogadjaja, taj broj dobila buduća nova država na teritoriji BiH. Scenarij je davno postavljen. Samo radi interesa onih sladokusaca kolač se jede sporo, a u interesu "pekara i slastičara" koji nam mjese gorke domaće kolače, dok njima taj ukus prija.

Za očekivati je u dogledno vrijeme da se preostala dva nedodjeljenja pozivna tel. broja država (0038 4 i 0038 8) dodijele nekim novim, budućim državama ovih prostora.

I dok prepucavanja u trouglu naše nam države, gdje se političari prozivaju, vrijedjaju, trude se da ovaj siromašni narod bude još siromašniji, pomenuti scenarij se realizira htjeli mi to ili ne!


Od istog autora

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.