U KNEŽEVU I VUCI SITI I OVCE NA BROJU

Kako se javna sredstva Opštine Kneževo koriste u svrhu bogaćenja pojedinaca i tajkuna, kao u svrhu dobijanja izbora kandidata SNSDa.

blogeras / 17. April 2019

Opština Kneževo subvencionira zapošljavanje radnika u firmi Dermal u Kneževu.

Zapošljavanje u ovoj firmi se vrši preko načelnika opštine Kneževo, Gorana Borojevića i njegovih ljudi.

Da bi se radnici zaposlili u Dermalu, moraju proći "proceduru" i prijem kod načelnika Gorana, ili nekog od njegovih ljudi. 

Dermal i njegov vlasnik Radenko Bubić su tako dobili 25 000 KM, odnosno 12 674 KM koliko je prikupljeno za 2018. godinu.
Zatim dR

obili su i radnike, koji će dodatno da im "ovaplote" kapital, kako bi rekao Karl Marks. A što je osnovna funkcija radnika, je li.

A onda naravno, i glasove za izbore. Radnici ovih preduzeća moraju da glasaju za pomenute ljude. Odnosno da prikupe još po nekoliko glasova.

Tako su i vuci siti i ovce na broju u Kneževu. Tajkuni se bogate i dobijaju izbore. A javna sredstva i resursi opštine se koriste u infrastrukturi i mašini za dobijanje glasova i osvajanje valsti stranke SNSD.

Radenko Bubić je tajkun iz Kotor Varoša, više puta kandidat iz stranke SNSD. Na prošlim izborima za poslanika u Narodnoj skuptšini Republike Srpske. Poznat je po skandalima koji su potresali njegovu firmu Dermal u Kotor Varošu. Prije svega po fizičkom nasilju koje je Bubić provodio na radnici, članu sindikata. A zatim i po aferi u kojoj su vlasnici i direktori preduzeća, mahom iz Kotor Varoša, koristili takođe sredstva iz podsticaja da bi sebi isplatili plate u iznosu od 20 000 KM i veće.

Goran Borojević je kontraverzni načelnik opštine Kneževo. Poznat je po tome što je na silu i na prepad zauzeo mjesto načelnika opštine Kneževo. Na izbore je izašao kao "nezavisni" kandidat, da bi se zatim vratio u stranku SNSD iz koje je i "potekao" i tako iznevjerio očekivanja i glasove birača i građana u Kneževu. Kao i svaki načelnik, po preuzimanju vlasti je otpustio radnike koje je primio njegov prethodnik, a zaposlio (bez konkursa) nove radnike,  mahom pripravnike, koji su morali preći u stranku SNSD i biti na listama i donijeti glasove. Te radnike je nezakonti držao u radnom odnosu, a sada kroz određene procedure nastoje da ih "legalizuje". Među njima je i njegova supruga Spomenka, koja je zaposlena administraciji u lokalnom Domu zdravlja. A koja je nekoliko dana po prijemu u radni odnos otišla na porodiljsko bolovanje (što je nezamislivo za privatne firme, pa i neke državne ustanove).


Od istog autora

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.