Capital.ba


Buka desk

11.09.2020

Деск / Република Српска донацију Србије донирала Београду

Capital.ba

Власт у Републици Српској је прије неколико дана донијела несвакидашњу одлуку. Новац који је Србија донирала Српској и њеним грађанима Влада је вратила, односно донирала Србији, објавио је Цапитал

Ekonomija

27.12.2019

Економија / “Проинтер” преузео “Калдеру”, Минић нови директор

Capital.ba

Компанија “Проинтер” из Бањалуке постала је већински власник компаније “Калдера” из Лакташа а цијели посао је озваничен данас потписивањем уговора о пословној сарадњи.

Ekonomija

24.12.2019

Економија / Стигао нови авион Владе Српске, цијена ситница 19 милиона КМ

Capital.ba

Нови авион Цессна од 19 милиона КМ, који је Влада Републике Српске купила, стигао је на бањалучки аеродром, сазнаје портал Капитал.

Ekonomija

14.11.2019

Деск / Влада Републике Српске изразито неразвијене општине почастила са три марке

Capital.ba

Влада Републике Српске је донијела одлуку да изразито неразвијене општине, тачније њих 19 помогне са по хиљаду марака како би “ојачала” њихове капацитете.

Ekonomija

29.07.2019

Деск / Додиков зет сувласник фирме повезане са афером подмићивања Синише Малог

Capital.ba

Мрежа за истраживање криминала и корупције (КРИК) објавила је да Предраг Мали, рођени брат министра финансија Србије Синише Малог, већ пет година вози ауди у власништву фирми Ивана Бошњака и Стојана Вујка.

Ekonomija

07.05.2019

Економија / Уговор на снази иако „Батагон“ није уплатио 43 милиона КМ

Capital.ba

Уговор са „Батагоном“ о продаји 43 милиона потраживања Републике Српске од Фабрике глинице „Бирач“ у стечају још увијек је на снази, иако је швајцарска компанија обуставила уплату тог новца.

Buka desk

08.10.2018

Политика / Додик подиже зид од 2,5 метра око свог сједишта у Источном Сарајеву

Capital.ba

Објекат Владе Републике Српске у Источном Сарајеву и најављено будуће сједиште новоизабраног српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика биће ускоро ограђено са 2,5 метра високим и 100 метара дугим зидом, открива портал ЦАПИТАЛ.

Buka desk

03.10.2018

Набавка / Полиција РС набавља 325 камера за снимање грађана!

Capital.ba

Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске купује 325 камера које ће, између осталог, имати могућност снимања ноћу, али и детекције лица, праћења покретних објеката и препознавања регистарских ознака. Камере, сервери и пратећа опрема, са урачунатим порезом, коштаће грађане Српске више од пола милиона марака.

Ekonomija

25.09.2018

/ Продаје се милионска имовина Републике Српске у 18 предузећа

Capital.ba

Имовина Републике Српске у 18 предузећа 1. октобра биће стављена на продају по принципу „све или ништа“. Пакет акција који власт жели да прода вриједи 3,8 милиона марака.

Buka desk

19.09.2018

Набавке / ОВО ПИЈУ У ХИДРОЕЛЕКТРАНАМА Виски Цхивас Регал, стар минимум 12 година

Capital.ba

Управа ХЕТ-а не тражи било каква алкохолна пића, веч изричито траже шкотски виски Цхивас Регал, стар минимум 12 година и чуван у ручно рађеним бурадима, и то чак 140 флаша Зависна предузећа "Електропривреде Републике Српске" настављају да се снабдјевају мноштвом алкохолних и безалкохолних пића, пише портал цапитал.ба.

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.