Dalibor Milas


Kolumne

10.07.2019

Статус / Далибор Милас: Наши народи никад нису живјели лошије него управо под управом "својих"

Dalibor Milas

ФБ статус Далибора Даде Миласа пренозимо у цјелости

Kolumne

03.07.2016

Колумна / Феномен Босне и Херцеговине: кад “цорпус” постане “цорруптус”

Dalibor Milas

Након што сам видио прве прелиминарне резултате пописа становништва у БиХ 2013. (дакле, с три године закашњења), прво ми је пало на памет: како је уопће могуће да једно друштво, које чини 96,64% вјерника, може бити једно од најкорумпиранијих у Еуропи? Али озбиљно. Како то да једна земља с највећим постотком вјерника у Еуропи може бити истовремено и једна од најкорумпиранијих?

Kolumne

28.09.2015

/ Наш дан долази

Dalibor Milas

Будући да у посљедње вријеме настојим избјегавати непотребан стрес и мучнину, бјежим од БиХ друштвено-политичке сцене. Но тешко је некада игнорирати очите аномалије и протурјечности.

Kolumne

01.06.2015

/ Далибор Милас:Папа у Сарајеву-Што очекивати?

Dalibor Milas

Босна и Херцеговина је уморна, оптерећена и подијељена по свим могућим критеријима. Папа Фрањо је дефинитивно неће “одморити”, али може ли јој показати пут изласка из “пустиње”?

Kolumne

19.02.2015

/ Далибор Милас: Је ли Сарајево град-случај?

Dalibor Milas

Поштоване Сарајлије, поштујем вас, али дајте прво мало пометите испред свог прага. Пустите нас да ми метемо испред свог. Не брините се. Има нас довољно.

Vijesti

15.10.2014

/ Предиван гест баскијског спортисте

Dalibor Milas

Ријетко се кад говори по позитивним стварима и ево једне од њих:

Kolumne

08.02.2013

АУТОБИОГРАФСКА ПРИЧА / Фрањевац Далибор Милас: Страх је промашај

Dalibor Milas

Страх је промашај.Јер страх је највећа препрека твојој срећи. Страх те блокира, али само се усуди. Једноставно скочи. Кад је ријеч о нама, сви се ми понекад задовољавамо осредношћу. Оним ни тамо ни 'вамо.. Понекад смо превише лабави. Ослободи се свега онога што те оптерећује, неовисно о томе о чему се ради и осјетит ћеш како је то дисати пуним плућима, осјетит ћеш што то стварно значи бити сретан. У свијету који те стално покушава промијенити, највеће је постигнуће, што би рекао Емерсон, бити оно што јеси.

Kolumne

21.04.2011

/ Псеудовјерници

Dalibor Milas

<п>Лицемјерје се најлакше запази управо на религијско-вјерском пољу, на којем маске лако падају. Вјера, за разлику од религије, не може бити масовни феномен зато што увијек почиње од човјека појединца. <бр />

Politika

15.12.2009

/ Хрвати у парламенту

Dalibor Milas

<п />Најуноснија проституција је она политичка. Осим што је исплативија, још је и законита. Можете без страха што год желите и с ким год желите, уз солидну цијену, а ни најгори облик "политичког АИДС-а" који вас евентуално може погодити - презир грађанских моралиста - није особита пријетња, понајмање смртоносна. Политичар с временом огугла на то.<бр />

Region

20.10.2009

/ Филозофија балканских близанаца

Dalibor Milas

<п>Толико вољети, цијенити и величати човјека за којег знаш да је ратни злочинац, убојица и егоист – доказ је једног озбиљног колективног поремећаја свијести. Већина је Балканаца је од њега обољела и тешко да ће оздравити. Кад се год неког оваквог као што је Главаш оправдано осуди, реакције су све суптилније и подмуклије, што је доказ да је балканска мржња трајно стање.</п>

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.