Danas.rs


Region

01.11.2019

СРБИЈА / Теленор, Телеком и ВИП покривају тајне службе у надзору грађана

Danas.rs

Грађани Србије од ове године могу искључиво да нагађају колико пута су полиција и службе безбедности директно приступале базама задржаних података мобилних оператера и интернет провајдера пошто ти подаци више нису јавно доступни, открила СХАРЕ фондација

Region

24.10.2019

СНЕЖАНА ЧОНГРАДИН / Насиље елите је тако јако да је обичном човјеку немогуће издржати

Danas.rs

Доста је обесхрабрујуће данас у Србији бити херој. Као и раније, наравно. Открити аферу, корупцију, злочин, ризиковати егзистенцију, бити на страни идеала истине и правде.

Buka desk

21.10.2019

РЕГИОН / ВЕСНА ПЕШИЋ: Бојкот је побуна. Не идемо на изборе, нећу да будем овца за клање

Danas.rs

Социолошкиња Весна Пешић изјавила је данас је једина шанса за опозиционе странке на изборима бојкот, јер не постоје елементарни услови за фер изборе.

Tema

02.10.2019

РЕГИОН / Бјелогрлић: Имамо једну руралну власт, а веома урбане серије

Danas.rs

Занимљиво је да су 2014. и 2015. године наш медијиски простор окупирале серије чији би смо приступ могли да окарактеришемо као „рурални“ јер су носиле назив „село“,- казао је Драган Бјелогрић, глумац, редитељ и продуцент.

Region

16.09.2019

РЕГИОН / Бела Црква: Професорице у гимназији добиле отказ јер нису хтјеле да буду ботови

Danas.rs

Остале су без посла, пошто су одбиле политичке уцене да у слободно време треба да се баве „ботовањем“ и иду на политичке митинге, јавио је сајт Белоцркванске новости.

Region

13.04.2019

1 од 5 милиона / Испред Дома Народне скупштине Србије данас протест „Сви као један -Један од пет милиона“

Danas.rs

У Београду ће данас у 15 часова испред Дома Народне скупштине почети протест против актулене власти „Сви као један – Један од пет милиона“.

Region

15.12.2018

Протести / Десетак хиљада на протесту у Београду, следећи скуп 16. јануара (ФОТО, ВИДЕО)

Danas.rs

На другом протесту „Стоп крвавим кошуљама“, под слоганом „Хајде да се пребројимо“ окупило се на београдским улицама вечерас десетак хиљада грађана, више него прошле суботе, упркос снегу који пада већ више од 24 сата.

Region

28.08.2018

Представници дипломатских кругова из Берлина о заокрету у политици САД према косовском проблему / И Нјемачка ће на крају прихватити разграничење

Danas.rs

Имајући у виду јасне „сигнале“ Вашингтона да ће прихватити договор о разграничењу Београда и Приштине, Берлин неће остати „усамљен играч“ на међународној политичкој сцени и, по свему судећи, уважиће компромис који буду постигли српски и косовски председник Александар Вучић и Хашим Тачи.

Buka desk

05.07.2018

Деск / „Симини четници“ ослобођени за убиство 27 ромских цивила

Danas.rs

Апелациони суд у Београду потврдио је ослобађајућу пресуду против припадника јединице „Симини четници“ за рушење џамије и за убиство 27 ромских цивила у селу Скочић (Зворник, БиХ) у јулу 1992. године.

Region

22.03.2018

Жарко Требјешанин / Где нема наде у будућност, деца се не рађају

Danas.rs

Људи су овде изгубили наду. Када изгубите наду и веру у будућност, ту нема деце, јер нико не жели да унесрећује потомство.

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.