Dejan Ilić


Kolumne

08.07.2020

Колумна / Дејан Илић: Одмазда

Dejan Ilić

Идиотизам се наставља.

Recenzije

20.02.2020

РЕЦЕНЗИЈА / Паралишуће зло

Dejan Ilić

„Аутсајдер“ је комбинација детективског и хоррор жанра. Иако су је урадили прекаљени аутори, серија је стигла на екране без велике помпе. Литерарни предложак за серију је истоимени роман Степхена Кинга

Kolumne

11.02.2020

ФИЛМ / Ко ради у свијету паразита?

Dejan Ilić

Говорити о „Паразиту“ као критици капитализма, уз мало претеривања, слично је као и хвалити серију „Ало, ало“ као критику фашизма и нацизма. При том, као „Паразит“, „Ало, ало“ је занатски изврсно урађена прича за сасвим добру (иако јефтину) забаву.

Kolumne

26.11.2019

КОМЕНТАР / Велики Киш и Синиша Мали

Dejan Ilić

Хајде да чисто примера ради ставимо у исту реченицу „Гробницу за Бориса Давидовича“ и „Креирање вредности кроз процес реструктурирања и приватизације – теоријске концепције и искуства Србије“.

Kolumne

08.11.2019

Колумна / Шаљивджија

Dejan Ilić

Шта нам о протестима у Хонг Конгу, Либану, Еквадору, Чилеу или Каталонији говори то што демонстранти у свим тим земљама носе маску кловна то јест шминкају се у Джокера.

Kolumne

26.10.2019

СЕРИЈА / „Надзирачи“

Dejan Ilić

Дочекали смо да ХБО напокон почне да емитује нову серију Дамона Линделофа, познатог као аутора популарних „Лост“ и „Тхе Лефтоверс“. Та серија најављује се практично од почетка 2019…

Tema

20.05.2019

САМО ЗА ФАНОВЕ / Зашто је Даенерyс морала да оде?

Dejan Ilić

Од одбацивања свих видова еманципације, преко површних и игнорантских расправа о новом уређењу краљевства до бордела – то је сажетак историје (политичких) идеја у „Игри престола“.

Kolumne

16.05.2019

ГОТ / Дебакл

Dejan Ilić

Један једини змај био је довољан да у прах смрви утврђени град који је одолевао претходних 7 сезона. Ако је један змај довољан, шта је Даенерyс чекала до краја 8. сезоне, тим пре што их је раније имала чак три?

Kolumne

10.12.2017

Београд / Свирај то још једном, Бакире

Dejan Ilić

Није било ниједног разлога да тројица председника из Босне и Херцеговине дођу у Београд.

Region

11.11.2017

Дејан Илић / Поносни црви

Dejan Ilić

Једини циљ школе требало би да буде једноставна аритметика, највише до 500, писање властитог имена, те доктрина да треба бити частан, марљив и добар и покоравати се послодавцу. Читање није услов.

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.