Deutsche Welle


Vijesti

18.03.2020

ВАКЦИНА / Вакцина против короне: Њемачка фирма у фокусу

Deutsche Welle

Утрка за производњу вакцине против корона вируса је у пуном јеку. И њемачка биотехнолошка подузећа биљеже прве дјеломичне успјехе. Но генерално је преживљавање у тој бранши тешко.

Ekonomija

03.03.2020

Економија / ЊЕМАЧКА У ЦИЉАНОЈ ПОТРАЗИ ЗА РАДНИЦИМА ИЗ БиХ: Ево која занимања се траже највише

Deutsche Welle

Многим фирмама у Њемачкој све је теже пронаћи стручну радну снагу. Закон о усељавању, који је ступио на снагу, треба да помогне у томе. Напокон, каже Сабине Кинкартз

Ekonomija

18.02.2020

Економија / ТЕК САД ЋЕ УСЛИЈЕДИТИ ПРАВИ ЕГЗОДУС: Њемачка жели још више радника с Балкана, ова занимања су дефицитарна...

Deutsche Welle

Њемачкој је потребна радна снага и влада убрзава процес досељавања страних стручњака. У Бонну је отворена нова служба која ће координирати признавање стручних квалификација стечених у иноземству

Buka desk

16.02.2020

РЕАКЦИЈА / Блага реакција Београда на пријетње Милорада Додика

Deutsche Welle

Још једна најава референдума у РС и још једна криза која ће по свему судећи трајати дуже од осталих. Одлука Уставног суда БиХ проузроковала је реакцију на референдум, а из Београда стиже прећутно одобрење.

Društvo

23.01.2020

Саша Станишић / Како је њемачки чиновник спасио Босанца од присилног напуштања Њемачке

Deutsche Welle

Невјероватна прича

Vijesti

14.11.2019

СВИЈЕТ / Друга страна Њемачке: Неки пензионери немају ни за кафу, спајају крај с крајем

Deutsche Welle

Како живе њемачки умировљеници који су радили читав живот, а онда немају новца за нову одјећу или излазак на каву? Посјет једном њемачком брачном пару који живи на граници сиромаштва. Је ли спас у основној мировини?

Ekonomija

11.11.2019

Економија / Њемачка уводи основну пензију, ево за кога то важи

Deutsche Welle

Послије вишемјесечних расправа владајућа коалиција у Њемачкој је постигла споразум о „основној пензији". Договор предвиђа исплату додатка на ниску пензију.

Ekonomija

07.11.2019

Економија / Тачно у број: Ево колике су заиста плате у Њемачкој

Deutsche Welle

Увријежено је мишљење да су у Њемачкој плате високе, пише ДW, који се у данашњем прилогу позабавио рачуницом колико су те плате заиста високе када се одбију сви порези.

Vijesti

29.10.2019

СВИЈЕТ / Кад политичари праве властиту телевизију

Deutsche Welle

У Њемачкој се мијења начин на који се странке обраћају бирачима. Професионалне, критичне новинаре се настоји заобићи. А тиме се пуно тога доводи у питање.

Buka desk

08.10.2019

БИХ / Помагање избјеглицама у БиХ је илегално

Deutsche Welle

Власти Босне и Херцеговине су протјерале иностране волонтере, који су у кампу Вучјак на хрватској граници помагали мигрантима у кампу Вучјак. То је тема о којој пише и њемачка штампа.

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.