Ernest Bučinski


Društvo

19.08.2019

ИМПРИМАТУР / Борис Максимовић за БУКУ: Очекује се бум бањалучких писаца, њихов квалитет је невјероватан

Ernest Bučinski

Велики проблем је расцјепканост једног великог језичког тржишта на мноштво малих од којих скоро ниједно не носи неку већу тежину, осим можда оног у Србији, а ако хоћеш да извозиш онда тек ту настају проблеми и трошкови. Нимало завидни услови за рад

Intervju

13.08.2019

БУКА ИНТЕРВЈУ / Саша Рогић Рога за БУКУ: Бањалука је још увијек прилично празан музички терен. Овдје нема ни познатих народњака

Ernest Bučinski

Музичар Саша Рогић Рога познати је рокер и металац у граду на Врбасу. Основао је и свирао у многим алтернативним бањалучким бендовима, а један од запажених био је бенд ТАНКЕР, са којим је свирао по европским фестивалима и освајао фестивалске награде.

Intervju

06.08.2019

ГЛУМАЦ / Глумац Сенад Милановић за БУКУ: Избацио сам балије, усташе и четнике, базирао сам се на суштини човјека

Ernest Bučinski

Сенад Милановић је још као клинац знао да ће позориште бити његова друга кућа, а своје прве глумачке кораке започео је у вртићу. Рођен је у Бугојну, а глумом се почео бавити у театру "Федра".

Intervju

02.08.2019

БУКА ИНТЕРВЈУ / Даниел Менићанин оснивач "Дјечјег оркестра": Од предавања преко интернета зарађујем довољно, с оркестром радим из задовољства

Ernest Bučinski

У склопу КУД "Чајавец" из Бањалуке прије мјесец дана основан је "Дјечји оркестар" који чини четрдесетак младих музичара доби од шест до осамнаест година.

Intervju

18.07.2019

БУКА ИНТЕРВЈУ / Тхе Боокс Оф Књиге за БУКУ: Демократија нема алтернативу, али демократија коју ми упражњавамо је фалш!

Ernest Bučinski

За Бука магазин, ексклузивно, интервју је дао Зоњо, који је, осим што је радио режију, фантастично одглумио и неке од ликова који се појављују у серијалу.

Tema

04.07.2019

ИНТЕРВЈУ / Милан Станковић - СевдахБабy за БУКУ: Борите се за нешто, не против нечега

Ernest Bučinski

На овогодишњем ОК фесту Милан Станковић алиас СевдахБабy наступиће 12. јула на афтер партy-ју.

Intervju

28.06.2019

Схизомантра / Музичар Милан Тица за БУКУ: Бањалучка музичка сцена је девалвирала, а људи постали пасивни и некритични

Ernest Bučinski

Ових дана Револт је послије низа година паузе поново активан и ради на новом материјалу. С Миланом Тицом разгварали смо за БУКУ о његовој музичкој каријери и бањалучкој сцени.

Tema

22.06.2019

МУЗИКА / Ван Гог промовисао најновији албум "Море без обала": Неки су се продали, неки су се предали, ми себи нисмо дозволили да повијемо кичму

Ernest Bučinski

Јуче су у Вијећници Банског двора у Бања Луци фронтмен групе Ван Гог Звонимир Ђукић Ђуле и Србољуб Радивојевић Срба, бубњар бенда, промовисали најновији албум "Море без обала".

Tema

20.06.2019

БУКА ИНТЕРВЈУ / Војко В за БУКУ: Стално се мијењам. Све друго би било апсурдно

Ernest Bučinski

Андрија Вујевић музиком се бави од средње школе, а у озбиљније хип-хоп музичке воде ушао је уживо репајући у радио емисији локалне сплитске радио станице користећи умјетничко име Небу.

Tema

18.06.2019

БУКА ИНТЕРВЈУ / Зоран Продановић Прља – ЛЕТ 3 за БУКУ: Ми смо умјетници који својим дјеловањем указују на лоше појаве

Ernest Bučinski

Шокантни, харизматични, забавни, позитивно луди и још много сличних придјева могли би искористити како би описали бенд Лет 3, који већ деценијама прави урнебесне наступе.

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.