FENA


Buka desk

14.12.2019

Деск / Аћимовић: Количина нетачних информација је превршила сваку мјеру

Fena

Кандидат Демократског народног савеза (ДНС) за министра за људска права и избјеглице Драшко Аћимовић упутио је отворено писмо јавности након спорења око његове кандидатуре за то мјесто у Вијећу министара БиХ.

Buka desk

11.12.2019

Деск / Комисија Иуститиа ет паx: Земљиште Бањалучке бискупије узурпирано и укњижено на Републику Српску

FENA

Комисија Иуститиа ет паx (Правда и мир) Бискупске конференције БиХ, поводом Међународног дана људских права, 10. децембра, на сједници одржаној тог датума упозорила је на неке од особито актуелних кршења људских права, личних и колективних у БиХ

Vijesti

11.12.2019

Свијет / Путин: У Донбасу би могла да се догоди нова Сребреница

FENA

Предсједник Русије Владимир Путин упозорио је на сценариј сличан Сребреници уколико би Кијев стекао контролу над границом у Донбасу без давања гаранција заштите својим становницима.

Buka desk

11.12.2019

Деск / Више од 600 миграната смјештено у Ушивак и Блажуј

FENA

 Око 350 миграната смјештено је синоћ у Прихватни центар у Ушивку у Хаджићима код Сарајева, који су до сада боравили у неусловном кампу Вучјак код Бихаћа на хладноћи и без основних услова за живот

Buka desk

11.12.2019

Деск / Парламент РС против распуштања скупштина опћина Теслић и Рудо

FENA

Посланици владајуће већине у Народној скупштини Републике Српске (НСРС) данас нису усвојили одлуке о распуштању скупштина опћина Рудо и Теслић.

Buka desk

11.12.2019

Деск / Шведска љекарка Цхристина Доцтаре због Хандкеа вратила Нобелову награду за мир

FENA

Цхристина Доцтаре, шведска докторица и ауторица, која је добила Нобелову награду за мир 1988. као чланица УН-нових мировних снага, вратила је то престижно признање у знак протеста против уручења Нобелове награде за литературу Петеру Хандкеу.

Vijesti

09.12.2019

ЛИЦЕ ЉЕВИЦЕ / НАЈМЛАЂА ПРЕМИЈЕРКА НА СВИЈЕТУ Има само 34 године, а већ је добила прилику да управља земљом

FENA

Финска 34-годишња министрица саобраћаја и посланица номинирана је за најмлађу премијерку у историји те земље и као трећа жена на челу финске владе.

Buka desk

09.12.2019

Деск / Мигранти још увијек на Вучјаку, али почели прихватати понуђене оброке

FENA

Најављено измјештање миграната из привременог кампа на Вучјаку још увијек није почело, а нема ни званичних информација када ће ови људи бити транспортовани у прихватне центре Ушивак и Салаковац.

Buka desk

08.12.2019

Деск / Озрен Пердув након избора: Вријеме је да их избацимо из фотеља!

Fena

Озрен Пердув изабран је за предсједика “Покрета правде” новоосноване политичке странке, која је раније дјеловала као неформална група грађана “Правда за Давида”.

Buka desk

06.12.2019

ПОЧИЊУ КОНСУЛТАЦИЈЕ / Тегелтија саставља Савјет министара: Већ се знају имена министара

Fena

Након што је Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ именовао Зорана Тегелтију за новог предсједавајућег Савјета министара БиХ, он је најавио да данас и наредне седмице планира обавити консултације с политичким странкама о именовању министара

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.