Maja Isović Dobrijević


Društvo

08.04.2020

БАЊАЛУКА / ПОСЕБНО ОСЈЕТЉИВА КАТЕГОРИЈА СТАНОВНИШТВА: Бањалучки дистрофичари дане проводе у самоизолацији (ФОТО)

Maja Isović Dobrijević

Посјетили смо Центар за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида из Бањалуке да бисмо провјерили како се носе са новонасталом ситуацијом.

Društvo

08.04.2020

ПОЖАРИ / ПОЖАР НА ДЕСЕТАК ЛОКАЦИЈА: У Броду запаљена депонија смећа, грађани се жале да не могу дисати (ФОТО)

Maja Isović Dobrijević

Према апликацијама које показују квалитет ваздуха Брод је јутрос био међу најзагађенијим градовима у Европи због запаљене депоније у близни градског насеља.

Društvo

08.04.2020

ПОКРЕНИТЕ СВОЈЕ БАШТЕ / БАШТА ЈЕ СЛОБОДА: Људи су више бринули за квалитет лака за нокте или бензина који сипају у ауто него о властитој храни

Maja Isović Dobrijević

Милка Тамамовић, позната узгајатељица егзотичних и старих сорти воћа и поврћа у Бањалуци и предсједница Удружења грађана “Градске баште”, покренула је иницијативу да се храна производи у Бањалуци и позвала све оне који су у прилици да саде своје баште

Tema

07.04.2020

КЊИЖЕВНОСТ / ТУЖБА ЗБОГ НАСЛОВА РОМАНА: Сватко на свијету ће име Сцхиндлер одмах повезати с Оскаром Сцхиндлером и листом за спашавање

Maja Isović Dobrijević

Швајцарски произвођач лифтова најавио је тужбу против књижевника и глумца Дарка Цвијетића због наслова његовог награђиваног романа.

Društvo

06.04.2020

БАЊАЛУКА / Пријава против Министарства просвјете и културе РС због спискова радника који се наводно добровољно одричу личних примања у корист Фонда солидарности у РС

Maja Isović Dobrijević

Спискови радника који се „добровољно“ одричу личних примања узбуркали су јавност током протекле седмице. То се посебно односи на просвјетне раднике, на што су упозорили Транспаренцy Интернатионал БиХ, али и Конфедерација синдиката РС.

Društvo

04.04.2020

РЕПОРТАЖА / Наши људи који живе у Шведској: Живот је миран, нема великих промјена због коронавируса, а људи поштују препоруке (ФОТО)

Maja Isović Dobrijević

Многи наши људи живе и раде у Шведској, па смо са њима провјерили како се одвија живот у овој земљи.

Ženska prava

03.04.2020

БАЊАЛУКА/БИЈЕЉИНА / Реакција организација за заштиту жена: Осуда пуштања из притвора оптужених за сексуалне преступе!

Maja Isović Dobrijević

„Дијете, жртва наведеног сексуалног злочина налази се у једној од сигурних кућа у Републици Српској и бори се за шансу да настави живот“, кажу из Фондације Лара.

Društvo

03.04.2020

БАЊАЛУКА / Посјетили смо Дом пензионера у Бањалуци: Старије особе знају да је здравље најважније и можда се најлакше прилагођавају садашњој ситуацији (ФОТО)

Maja Isović Dobrijević

Ово је прилика да се испричају неке неиспричане приче у кругу породице, прегледају породични албуми, среде успомене.

Društvo

02.04.2020

СОЛИДАРНО / Аплауз за медицинске раднике у Бањалуци све јачи: Солидарност нам је тренутно најбитнија

Maja Isović Dobrijević

На овај начин, грађани дају до знања онима који су на првој линији борбе са коронавирусом да нису сами, да се њихов рад цијени и поштује.

Društvo

02.04.2020

БАЊАЛУКА / Професори и један ученик из бањалучке Гимназије праве заштитне визире за медицинаре на 3Д штампачима: Ово је наша обавеза (ФОТО)

Maja Isović Dobrijević

Прву испоруку од 20-30 визира донираће здравственим радницима на Универзитетко-клиничком центру РС и Дому здравља у Бањалуци.

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.