Marko Vidojković


Društvo

09.10.2019

КОЛУМНА / Марко Видојковић: ДОК ЧЕКАШ ОРДЕН СА ШЕЈТАНОМ

Marko Vidojković

„Покушаћу орденом да га уништим, кад му ми већ не можемо ништа, можда ће Свети Сава моћи...“ „Кога, бре, ти фолираш! Сотони се Свети Сава око врата не ставља!“

Društvo

03.10.2019

КОЛУМНА / Марко Видојковић: БЕОГРАДСКИ ТАКСИСТИ ОДБИЈАЈУ ДА ИЗУМРУ

Marko Vidojković

Уколико не говорите српски, ви сте права гозба за београдског таксисту. Упалиће све скривене турбине и одвешће вас од Славије до центра преко Угриноваца, по цени треће тарифе.

Društvo

25.09.2019

КОЛУМНА / Марко Видојковић: ДРЖАВА ЦЕЛА ЗНА

Marko Vidojković

Ко је у недељу био на стадиону ЈНА, осетио је да је могуће отворено испрозивати психа, а да ће реакција која ће уследити бити уплакани фирер у укључењу из Њујорка

Društvo

18.09.2019

КОЛУМНА / Марко Видојковић: МАРИНА АБРАМОВИЋ ВУЧИЋ БРНАБИЋ

Marko Vidojković

Неуки често дрве како је Абрмовићка најобичнији преварант, да је то што ради само неолиберални циркус издркавања за дебеле паре, али то је заправо највиши облик уметности у модерним временима - узимати толику лову за перформансе као што су њени.

Društvo

12.09.2019

ДРУШТВО / МАРКО ВИДОЈКОВИЋ: Ко је српски дрим тим претворио у говно

Marko Vidojković

За српску кошарку малер је почео када се у Кошаркашки савез у јулу увукла Сузана Васиљевић, председникова саветница за медије и напредњачки кошаркашки Кокеза

Društvo

04.09.2019

Колумна / Марко Видојковић: ТРГ ЈЕ СУПЕР

Marko Vidojković

Ништавило које пружа Трг Републике сјајно је да се на њему постави споменик Александру Вучићу, који јаше српског сељака и показује средњи прст Кнезу Михаилу Обреновићу.

Društvo

28.08.2019

КОЛУМНА / Марко Видојковић: СА ТЕНКОМ У ЕВРОПУ

Marko Vidojković

Није то тенк који је ишао за Вуковар, оно су били Т-84, а ово само буђави Т-55, какав може евентуално да се изведе на грађане који протестују.

Kolumne

21.08.2019

КОЛУМНА / Марко Видојковић: ПИВА И ИГАРА

Marko Vidojković

Да ли су гори музичари који ћуте или музичари који отворено подржавају режим, попут Боре Јухе или Оливера Мандића, којима се, искусно, пре неки дан, прикључио и Горан Бреговић? Гори су они који ћуте.

Društvo

31.07.2019

КОЛУМНА / Марко Видојковић: ПРЕГОВОРИ СА ПЕЧЕЊЕМ И КОЛАЧИМА

Marko Vidojković

Колико добра може донети килаво састанчење режима са опозицијом, уз медијацију невладиног сектора, испраћено међусобним оптуживањем за ситуацију у којој се друштво нашло?

Društvo

24.07.2019

КОЛУМНА / Марко Видојковић: ЈЕ.АЊЕ МРТВОГ ГРАДА

Marko Vidojković

Кад гурнете уво у опустели Београд, то вам је као када га гурнете у велику шкољку – у њој се чује хук мора, а у празном Београду чује се хук прошлих времена. Овог лета, међутим, није тако.

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.