Martina Mlinarević-Sopta


Kolumne

21.11.2016

/ Мартина Млинаревић-Сопта: Написала сам један од најгорих текстова о Васковићу

Martina Mlinarević-Sopta

У авиону од Сарајева до асхингтона рекао ми је да сам оне године кад је била страшна хајка "о тенку", написала један од најгорих текстова који су тада били објављени о њему. Знам да јесам.

Kolumne

13.11.2015

Мартина Млинаревић-Сопта / Не дам Бакета, Комшића, Додика за три шлепера Карамарка и Милановића

Martina Mlinarević-Sopta

Знаш оно кад дијелим књиге па ми се закрчи инбо? Е ништа је то наспрам лудила којег може изазват обичан фб статусић о Божи Петрову и силним подметањима ногу које доживљава ових дана.

Kolumne

19.05.2014

/ Мартина Млинаревић-Сопта: Ништа теже и ништа љепше у исти мах

Martina Mlinarević-Sopta

Претужно је колико се осјетимо малима тек кад нас стресе до дна табана, кад нам све око нас покаже колико је тај живот заправо крхак као титрај паучине у ћошку.

Kolumne

01.05.2017

КОЛУМНА / Мартина Млинаревић-Сопта: Сретан Први мај, радничка класо сјебане земље

Martina Mlinarević-Sopta

Мој први мај нису роштиљи нити путовања. У ублехашкој земљи богатих политичара и уцјењене сиротиње која годинама унатраг уопће не зна шта су то првомајски просвједи радника, мој први мај су сви они људи који су ме научили како бити радник.

Kolumne

18.02.2014

/ БУКА карикатура: Бадемантил активизам

Martina Mlinarević-Sopta

Ниједном од тих модерних циничара и летаргичара ћаћа засигурно није радник тузланске "Дите", који није примио укупно 14 плаћа. Словима - четрнаест плаћа. Изброји на прстима колико је то.

Kolumne

13.02.2014

/ Мартина Млинаревић-Сопта: Болно и тужно, али равно у срце!

Martina Mlinarević-Sopta

Као некоме тко је годинама био у медијском свијету, поготово стравично било ми је за гледати сву хушкачку машинерију, лажи, подметања, дебилне изјаве, кретенизам мегаломанских размјера, никад луђи дилетантизам, указање национализма и у саксији од цвијећа, убацивања кости мржње, ову курвањску продају бројних медија, себе и свог чојства, у прве страначке руке које наиђу.

Kolumne

06.02.2014

/ Мартина Млинаревић-Сопта: Бадемантил активизам

Martina Mlinarević-Sopta

Као појединца који се никад неће уморити од јуришања на вјетрењаче (док год има вјетра и вјетрењача у мојој глави), највише ме боли кад у сваком покушају било чега у овој усраној и сјебаној земљи, видим тоне сјајних, интелигентних, изнимно умних младих људи који се практички натјечу у свом бадемантил-покућном цинизму, у свом фејзбучком и интернет дефетизму, који бацају вокабуларно мегафантастичне статусе трудећи се да њихова виртуална шега буде са што већим шуком упереним према људима који су изашли на улицу.

Kolumne

05.12.2013

Уочи Светог Николе / Мартина Млинаревић-Сопта: Најљепши Божић

Martina Mlinarević-Sopta

Било је чаробно бити јучер у дневном боравку Амеле Ш. у трошној, влажној кућици у Живиницама Горњим. Возити се четири сата ледом и снијегом окованим цестама, само да би на два малена, полураспаднута кауча са хекланим миљеима упознао толико туге и толико радости у исти мах.

Tema

21.11.2013

ОДЛОМАК ИЗ КЊИГЕ / Мартина Млинаревић-Сопта: Непроцјењиво

Martina Mlinarević-Sopta

Жељко је особа уз коју се стидите свих глупости које су вас икад секирале. Парадокс је рецимо кад га видите како скине протезе и улази у море најсретнији, док ви панично по гузици пребирете милимикрон целулита и забринуто гледате тко вас гледа.

Kolumne

08.03.2016

Поводом Дана жена / Мартина Млинаревић-Сопта: Жене у марту, осмог

Martina Mlinarević-Sopta

Она је жена са црно-бијеле фотографије. Лијепа је на онај начин на који је данас сасвим немогуће бити. Са осмијехом у којем готово опипљиво станују све нијансе чудесне њежности и добродушности једног заборављеног времена....

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.