Milica Plavšić


Društvo

31.01.2020

ДАВИДОВ 23. РОЂЕНДАН / Дух прерано уснулог дјечака лута улицама овог града и сваки дан нас опомиње

Milica Plavšić

"На твој 23. рођендан, подсјетићемо их да Давид живи. Он није у срцу које сваки дан уништавају поред Црквене, у наљепницама, плакатима,  он више није ни на Тргу покрај кривог сата. Давид живи у свима нама."

Društvo

18.01.2020

ИНТЕРВЈУ / ПОЗИТИВНА ПРИЧА О БАЊАЛУЧКОЈ КЛИНИЦИ Свакодневно лијече најтеже пацијенте и не желе отићи одавде

Milica Plavšić

“На нашој Клиници раде млади љекари, који су јако паметни, способни и амбициозни, знају језике, и са својих 35 година су завршили све што се у медицини може завршити. Они су овдје, тако да се ја не плашим", каже проф. др Пеђа Ковачевић, начелник Клинике.

Intervju

19.12.2019

БУКА ИНТЕРВЈУ / Помела Шкору, одбила да се рукује са Колиндом: Ко је Катарина Пеовић, кандидаткиња љевице за предсједницу Хрватске?

Milica Plavšić

На недавно одржаној дебати предсједничких кандидата на ХРТ-у, Катарина Пеовић сасула је бруталну истину о злочиначко-мафијашком бремену које хрватско друштво носи 30 година и прозвала Мирослава Шкору и Колинду Грабар Китаровић за лицемјерство.

Društvo

21.11.2019

БиХ / СТАНОВАЊЕ УЗ ПОДРШКУ Особе са интелектуалним потешкоћама не смију бити затворене у установама

Milica Plavšić

Најбоља пракса која обезбјеђује потпуну инклузивност особа са интелектуалним потешкоћама јесте становање уз подршку.

Društvo

26.10.2019

ЗАШТИТА НА РАДУ / Очајна заштита радника у БиХ, морамо смањити број погинулих и повријеђених

Milica Plavšić

Европска седмица за сигурност и здравље на послу, која се обиљежава сваке године у октобру, у БиХ је започела двјема трагедијама.

Intervju

10.09.2019

БУКА ИНТЕРВЈУ / Бојан Микулић, самозатајни умјетник који је израдио монументалне скулптуре у Вишеграду

Milica Plavšić

Протеклог викенда отворен је Музеј жртвама стравичног масовног злочина из Другог свјетског рата. У Старом Броду, код Вишеграда, из хладне ријеке Дрине израњају људске фигуре чија лица одражавају сав ужас њиховог страдања.  

Tema

09.09.2019

ЦРТЕЖИ НА ПРЕВОДИЛАЧКИМ БИЉЕШКАМА / Упознајте Тијану Медић, Бањалучанку која спаја превођење, цртање и математику

Milica Plavšić

Тијанини цртежи могу се наћи и на популарном сајту Боред Панда.

Tema

02.09.2019

Бањалука / ОЧИСТИЛА ДВА КИЛОМЕТРА УЛИЦЕ КРВЉУ да покаже "баналност свих наших имагинарних творевина, због којих се свако пар година колективно поубијамо"

Milica Plavšić

Идеја је била да се визуелно и тјелесно представе посљедице идеологије „чистокрвности“ коју сусрећемо још у раним политикама нацизма, фашизма, и свих осталих покрета који су за циљ имати експлицитно „очистити“ једну расу или нацију од различитости.

Društvo

30.08.2019

ШЕХИТЛУЦИ / Сјеча дрвећа на Бањ брду је "екоцид", тврди група грађана. Из Шумског газдинства Бања Лука одговарају - Све је у реду!

Milica Plavšić

Редакција портала Бука добила је е-маил од, како се у писму наводи, “групе грађана”, у којем се износе оштре оптужбе на рад Шумарског газдинства Бања Лука у вези са сјечом дрвећа у рекреативној зони Бањ брдо - Шехитлуци. 

Društvo

05.06.2019

УПОЗОРЕЊЕ / Проф. др Зехра Диздаревић: Морамо водити рачуна да нам се не деси Лондон 1952. год., када је преко 1000 људи умрло од загађеног ваздуха

Milica Plavšić

„Морамо водити рачуна да нам се не деси то што се десило у Лондону, када је због чађи било јако много смртних случајева. То су били тзв. стресогени смртни случајеви,  респираторни синдроми, који су убили преко 1000 људи."

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.