Milovan Matić


Buka desk

24.05.2019

АНТИКОРУПЦИЈА / ТУЖИЛАШТВА И СУДОВИ ИГНОРИШУ КОРУПЦИЈУ Док високи функционери варају државу и узимају новац, правосуђе ћути

Milovan Matić

Тужилаштва и судови у БиХ су можда и најслабија карика у укупном ланцу борбе против корупције и тешко да се могу наћи аргументи који би одбранили нерад и неадекватне резултате тих институција.

Buka desk

23.05.2019

ПРЕДСЈЕДНИЦА РС / ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ КУПИЛА ОДЛИКОВАЊА Искеширала преко 115.000 КМ

Milovan Matić

Грађани Републике Спрске ове године ће за набавку одликовања платити 115.204 КМ.

Buka desk

16.05.2019

ЛОБИСТИ / ЛОБИРАЊЕ У САД И ШТА ОД ТОГА ИМА РС До сад потрошили преко 30 милиона. Хоће већу самосталност! Лобисти траже прилику у успону деснице

Milovan Matić

Република Српска већ 10 година јавно и тајно троши милионе КМ на лобирање у САД-у. Ипак, резултати су танки или боље речено никакви.

Buka desk

15.05.2019

НАЈПЛАЋЕНИЈИ НЕРАДНИЦИ / БЕЗОБРАЗЛУК ПОЛИТИЧАРА Једни не раде ништа, док други само подижу тензије! Сви заједно стрпали у джеп преко милион КМ

Milovan Matić

Према посљедњим службеним подацима, политичари у институцијама на нивоу БиХ зарађују велике своте иако ништа не раде.

Buka desk

13.05.2019

ПОДГРИЈАВАЊЕ БОСАНСКОГ ЛОНЦА / ОД АСКЕРА ДО ВОЈНИКА РС: Када народ нема хљеба да једе, добије националне играрије. А пита ли неко грађане како је?

Milovan Matić

Нове најаве, нове националне тензије и стари опробани рецепт за скретање приче са горућих економских и општедруштвених тема и спиновање јавности. 

Buka desk

09.05.2019

АЛАРМАНТНО / ОВО ЈЕ ПОРАЖАВАЈУЋЕ Млади беспомоћни, имају психичке посљедице. Чак 64 % их нема посла! Већина наду полаже у "везу" и срећу

Milovan Matić

Млади у Босни и Херцеговини не виде стручност, способности и квалификације као кључне факторе за запошљавање, већ су већина њих мишљења да је битније имати пријатеље, познанства и везе с људима на одређеним позицијама или просто имати среће.

Društvo

08.05.2019

ЈАБУЧИК / ОКУПИЛИ ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ ИЗ МОДРИЧЕ, ШАМЦА, ГРАДАЧЦА, ОДЖАКА... Праве све што могу од воћа и поврћа! Еко задруга која показује да се може

Milovan Matić

Татјана са својим колегама сваки дан преради по неколико хиљада килограма воћа и поврћа, те само радом и упорношћу прича једну од најљепших и најуспјешнијих прича из Модриче.

Društvo

03.05.2019

ИНТЕРВЈУ / СИНИША ВУКЕЛИЋ: Морамо етничко новинарство замијенити етичким. Слобода медија прва на удару власти

Milovan Matić

Поводом Свјетског дана слободе медија који се данас обиљежава разговарамо са новинарима, уредницима и медијским радницима о стању у медијима, слободи медија и раду у новинарству у БиХ.

Buka desk

01.05.2019

1. мај / ЈЕДИНСТВЕНА ПОРУКА, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ "Овдје се послодавци најбрже богате, а радници раде за најниже плате!"

Milovan Matić

1.мај у БиХ одавно је постао само синоним за добар роштиљ, јер у овој земљи мало је оних који имају разлога да празнују “рад”.

Buka desk

02.05.2019

НАЈНОВИЈЕ ИСТРАЖИВАЊЕ / ПОРАЖАВАЈУЋЕ Већина младих жели да побјегне из БиХ: Не тражимо пуно! Дајте нам нормалну плату и живот достојан човјека

Milovan Matić

Резултати најновије Студије о младима у БиХ, која је обухватила 1. 000 младића и дјевојака у доби од 14 до 29 година из свих крајева БиХ, показали су да већина младих, њих скоро 62 одсто, у мањој или већој мјери желе напустити земљу.

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.