Milovan Matić


Buka desk

17.06.2019

ИНТЕРВЈУ / Јелена Тривић за БУКУ: Док старе и удбашке структуре не оду са сцене ми никад нећемо ни бити слободно друштво

Milovan Matić

Јелена Тривић (ПДП), народна посланица у Скупштини Републике Српске, у интервјуу за БУКУ говори о друштву које је потонуло, моћницима и тајкунима у политици, репресији над грађанима и опозицијом.

Buka desk

15.06.2019

АКЦИЗЕ / ГДЈЕ СУ ПАРЕ? Грађанима отели преко 8 милијарди, а сад нема ни за крпљење рупа! Овако би БиХ требала да изгледа

Milovan Matić

На основу прикупљеног новца од 2009. године по основу акциза и путарина на гориво БиХ је могла да изгради преко 600 КМ аутопута.

Buka desk

11.06.2019

ПРИВИД ЗАКОНИТОСТИ / БЕСКРУПУЛОЗНА ПЉАЧКА ДРЖАВЕ Нови план: Преко откупа концесија до милиона. Тал моћника плаћају грађани?!

Milovan Matić

Након податка да се ће „Електропривреда РС“ откупити концесије за никад изграђену термоелектрану у Угљевику, хидроелектрану у Рудом и  непокренут рудник угља отворило се питање оправданости овог поступка који је све само не повољан за РС.

Buka desk

10.06.2019

НЕФУНКЦИОНАЛНОСТ ДРЖАВЕ / БЕЗВЛАШЋЕ У БИХ Сепаратистичке тежње из РС добијају аргументе?! Нови Дејтон или разградња земље

Milovan Matić

Босна и Херцеговина је још једном свима послала поруку да је држава случај.

Buka desk

03.06.2019

ПОЛИТИЧАРИМА НИКАД ДОСТА ПАРА / ОБРАЗ ЂОН Узимају накнаде за одвојен живот и смјештај, а не иду на посао. Хоће ли неко бити кажњен?

Milovan Matić

Чак 21 посланик и делегат у Парламенту БиХ прима накнаде за превоз, одвојиени живот и смјештај, а да се више од пола године нису појавили у скупштинским клупама.

Društvo

30.04.2019

ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА РС / ПОТВРЂЕНО ПИСАЊЕ БУКЕ Непозната фирма узела милионе и није урадила ништа

Milovan Matić

Електропривреда РС је у периоду од краја 2017. године до средине 2018. искеширала преко 6 милиона КМ за савјетовање сарајевској фирми без адресе и контакта, у којој је запослено само троје радника.

Buka desk

29.05.2019

ЕУ И БИХ / ШТА ЗА БИХ ЗНАЧИ МИШЉЕЊЕ ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ Јасно стављено до знања: Ако наставимо овако не можемо нигдје, па ни у ЕУ

Milovan Matić

Преговори о пријему БиХ у ЕУ треба да буду отворени када БиХ достигне неопходни степен критеријума за чланство, нарочито у областима стабилности институција и гарантовања демократије и владавине права.

Buka desk

27.05.2019

КРИЗА ВЛАСТИ / МОЖДА НАМ И НЕ ТРЕБАЈУ ПОЛИТИЧАРИ? СА И БЕЗ ВЛАСТИ Све је исто, чак и мало боље!

Milovan Matić

Прошло је више од пола године, а БиХ још увијек нема власт на нивоу БиХ.

Buka desk

15.06.2019

АНТИКОРУПЦИЈА / ТУЖИЛАШТВА И СУДОВИ ИГНОРИШУ КОРУПЦИЈУ Док високи функционери варају државу и узимају новац, правосуђе ћути

Milovan Matić

Тужилаштва и судови у БиХ су можда и најслабија карика у укупном ланцу борбе против корупције и тешко да се могу наћи аргументи који би одбранили нерад и неадекватне резултате тих институција.

Buka desk

23.05.2019

ПРЕДСЈЕДНИЦА РС / ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ КУПИЛА ОДЛИКОВАЊА Искеширала преко 115.000 КМ

Milovan Matić

Грађани Републике Спрске ове године ће за набавку одликовања платити 115.204 КМ.

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.