Nikola Lero


Tema

10.06.2018

Блог / Пла Медиа Да 03: Сви смо рођени креативни. Играјте се, останите дјеца, јер најдјетињастија ствар је понашати се одрасло

Nikola Lero

„Сви смо рођени креативни, понашати се одрасло најдјетињастија је ствар коју можете урадити“, каже дуо који свој рад схвата као игру и забаву којој нема граница. И јесте тако. Дубоко сам увјерен да смо сви рођени са тим даром, но да ти га ћаћа, матер и ближа фамилија прво мало скрешу. Па васпитачи, учитељии, професори/це. Онда послодавци, клијенти. Фуцк тхем је порука ових Швеђана. Ради своју ствар и не одступај од тога!

Recenzije

17.03.2018

Потребан је Босни и Херцеговини ЕИТ / Бука на 84 Фестивалу на Јахорини: ДЈ-еви су нове рок звијезде!

Nikola Lero

Бело, око мене све је бело. Годинама најбољи европски фестивал ЕИТ је након готово двије деценије стигао и у Босну и Херцеговину у виду Фестивала 84 на Јахорини.

Buka desk

28.12.2017

Суочавање са прошлошћу / Расим Ибрахимагић - Нисмо се ми свађали па да се миримо. Помирење је потребно генерацији наших родитеља, ратним ветеранима, политичарима

Nikola Lero

О рату се углавном прича као да се то тиче само политичара, ратних ветерана, људи који сада имају 40, 50 и више година. А шта је са генерацијом која се тада није можда ни родила? Генерацијом која је тада учила да хода, учила прве ријечи. Немојте ми става ”ма, шта ће мени дјеца причат’ о рату”. Јер, знате шта? Нису то више ни дјеца, него људи који су стасали. Прави момци и дјевојке. Завршавају факултете, раде, стварају своје породице. Генерација која каже “Имали сте 20 година форе, нисте достигли помирење, ми преузимамо”. Моја генерација.

Kolumne

18.08.2017

СФФ / БУКА СФФ репортажа: “Ми само ждеремо, спавамо и серемо. Нико не би ништа да мијења.”

Nikola Lero

„Осећао сам се као да сам усред неког филма… као да сам у неком сну, у некој мори – из које нема повратка“, каже Лазар Ристовски давне 1996. у филму “До коске”.

Tema

16.08.2017

СФФ / БУКА СФФ ИНТЕРВЈУ: Зоњо „Тхе Боокс оф Књиге“ - Кад се кичма савије, гузица се шири!

Nikola Lero

„Кад се кичма савије, гузица се шири“. Та реченица ће за коју годину постати народна пословица јер је универзална истина којом откриваш да је гузица та мјера битисања а не муда. Потпуно је небитно колико су се муда скупила, битно је само колико се гузица раширила.

Tema

14.08.2017

Свјетла, камера, акција - почео је 23. Сарајево Филм Фестивал! / БУКА Сарајево Филм Фестивал блог: Мушкарци у Босни не плачу феат Мирјана Карановић!

Nikola Lero

Град током ових седам дана губи свој локални идентитет и добија онај већи, космополитски. Помало и пацифистички. Онај преко потребан БИХ.

Tema

04.07.2017

ОК фест / БУКА ОК Фест БЛОГ: Дан 2 и 3-Фестивал, на којем је квар апарата за кафу највећи проблем, је фантастично организован фестивал

Nikola Lero

Каже Марио Зостер: “Не брини се, Тјентиште, чува нас Мајка Природа”. А ја кажем: „Опрости, Мајко Природо, али и ти си жена

Tema

01.07.2017

Први дан ОК феста / БУКА ОК Фест БЛОГ: Дан 1 – Нема школе као што је стара школа

Nikola Lero

"Тхере ис но сцхоол лике тхе олдсцхоол анд И ам тхе фуцкинг хеадмастер", цитат из Ричијевог култног филма "Роцкнролла" као да је био мото првог дана Нектар ОК Феста 2017 и линеуп-а Маин Стаге-а.

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.