Sara Velaga


Vijesti

22.10.2019

ЗАПЛЕТ 11 / Представа "Гнијездо" људска прича о свима нама

Sara Velaga

У оквиру такмичарског програма овогодишњег Међународног фестивала глумца ЗАПЛЕТ ГП Јазавац, представа "Гнијездо" одушевила је синоћ публику у Бањалуци.

Intervju

21.10.2019

БУКА ИНТЕРВЈУ / МАЈА ГАСАЛ ВРАЖАЛИЦА: Постали смо људи који воле политичаре мангупе, а глас продајемо за 100 КМ

Sara Velaga

Била је једна од најактивнијих заступница у Парламентарној скупштини БиХ, као чланица Демократске Фронте. Први пут се страначки ангажовала с мотивом да престане да се само жали на свакодневицу, него да се покрене и нешто конкретно мијења.

Tema

18.10.2019

БАЊА ЛУКА / ОНОМАТОБЛЕЈА СХОW: Смијех је једини начин преживљавања у БиХ

Sara Velaga

Кад схватите у каквом друштву живимо данас, не остане вам ништа друго него да се насмијете и исмијете ситуацију до суза. Управо то раде они, Омер Ходжић, Никола Рончевић и Лука Маријановић кроз "Ономатоблеја схоw".

Buka desk

15.10.2019

БИХ / Властима приоритет расвјета, док национални споменик чека обнову 50 година

Sara Velaga

Тврђава у Јајцу једна је од најзначајнијих утврда средњовјековне Босне. Њеном изградњом Јајце је постало важно стратешко, одбрамбено и војно средиште.

Buka desk

14.10.2019

ИСТРАЖИВАЊЕ / Хоћемо ли нестати? Објављена листа земаља које изумиру, БиХ при врху

Sara Velaga

Док се очекује да свјетска популација настави да расте у наредним деценијама, многе земље се суочавају с озбиљним демографским налетима, с ниским стопама рађања и имиграције, што доводи до старења и смањивања броја становника.

Buka desk

13.10.2019

ИНТЕРВЈУ / Јована Кисин, адвокатица из Бањалуке: Предмети се држе у ладици, јер много људи не ради свој посао

Sara Velaga

Страшно је да људи не раде свој дио посла, него се свело све на чињење услуга. Мени је то ван сваке памети, али људима се подразумијева да се на другачије начине долази до тога.

Buka desk

10.10.2019

БИХ / Живимо од минималца, док једна минута рада парламентараца БиХ кошта 2800 КМ

Sara Velaga

Док рад плаћамо минимално, нерад плаћамо „и шаком и капом“. Тако у низу апсурдности нашег друштва у БиХ, долазимо поново до података, који упућују на то да радимо за минималце како би обезбиједили некима позамашне своте новца.

Tema

09.10.2019

МЛАДИ / ЛЕЈЛА БЕЧАР: Младима фали ината, а он је покретач свих промјена у друштву!

Sara Velaga

Од малена су је занимале приче о прошлим временима, краљевима, краљицама, дворцима. Тада је знатижељу задовољавала гледањем цртаних филмова, а данас је трагом озбиљне потребе за информацијама постала археолог, а потом и кустос Земаљског музеја БиХ.

Vijesti

09.10.2019

КУЛТУРА / МИЉЕНКО ЈЕРГОВИЋ: Човјек никада не пише из вишка нечега, већ из мањка

Sara Velaga

Један од најистакнутијих регионалних књижевника и новинара, Миљенко Јерговић, одржао је синоћ књижевну радионицу у Бањалуци, у склопу пројекта „Приче из комшилука“, у организацији Мондо.ба портала.

Tema

09.10.2019

ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ / Зашто сваку тугу провучемо кроз филтер да личи на срећу?

Sara Velaga

Колико лајкова вриједи једна суза, а колико један осмијех? Шта би рекли наши пратиоци на друштвеним мрежама да једном објавимо како се стварно осјећамо?

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.