Асоцијације

dijetan / 30. јул 2011

Да ли сте некада играли игру асоцијација?
Цесто их користе у тестовима интелигенције,знате оно дан-ноц,црно-бело-зима-лето итд.
По томе знаци ако правилно повезујете појмове да сте интелигентни? 
Но ова игра асоцијација у политици се користи  да покаже да сте глупи.
Још од давнина људи су разграницавали супротне појмове црно-бело лето-зима итд. али најдоминантнији појмови су добро и зло,корене овога можемо наци још у прастарим митовима и бајкама а све се наствља до данашњих дана до ЦНН вести и холивудских филмова где су увек у сукобу "лоши момци" и "добри момци".Бајке су за децу а савремени медији настоје да одраслог цовека сведу на ниво детета и да му све прикажу као црно-бело.
Годинама форсирајуци прице о србима као лошим момцима све асоцијације о њима су такве да су они увек оно црно и зло.
Кад се просецном западном цовеку на тесту интелигенције надје питање :
Поредјај ове појмове у колоне добри момци и лоши момци (злоцинци)
Срби,Хрвати,Немци,Бошњаци (Муслимани) Албанци,Аустроугари,Турци....
Он непогрешиво решава задатак стављајуци "Срби" увек у колону лоши момци..
Лоши момци ---------  Добри момци
Срби           ----------Муслимани
Срби          -----------Албанци
Срби         ------------Хрвати   ово је посебно исправна асоцијација кад се узме у обзир Јасеновац ал идемо даље у историју моц асоцијација је цудесна.
Срби -------------Немци
Срби -------------Аустроугари...још даље у историју...
Срби---------Турци
На такозваном глобалном нивоу све функционише  као у неком селу кад неког прогласе за пијанца,швалера,коцкара итд а жену за курву то тако остаје заувек док је цовек жив а и после тога ако га се неко сети сеца га се као пијанца,коцкара,швалера...
Дакле мораш се пазити док те не прогласе за нешто а после те нико више неможе опрати можеш бити фин и добар колико хоцеш, тако је и са Србима.
Ма како били фини и колико се понизно понашали према свима ма колико их гладили и миловали они це увек бити лоши момци (асоцијација је моцнија од свега).
Могу Албанци да побију све Србе на Косову и то це бити ОК јер Срби су лоши момци ,кога је брига за жртве кад су негативци и Цак Норис побије на хиљаде људи у једном филму па их нико не жали јер он је добар а они лоши и то тако треба.
Могу Срби и да признају Косово као независну државу ал то ништа не мења изруцили су и Караџица и Младица и Хаџица могу и сви да се изруце колико их има (мада Хаг још увек нема толико капацитета) све це остати исто,ма колико слушали бице непослушни,ма колико били убијани бице убице,ма колико над њима вршили геноцид бице геноцидни народ.
Асоцијација "аутоматско" мишљење ! 

Шта су асоцијације по икипедији ?

Асоцијација је у психологији процес стварања менталних веза између дражи, осећаја, идеје или сећања у смислу сличности, супротности и блискости. Павлов је коришћењем објективне методе у проучавању овог феномена открио условни рефлекс.


Од истог аутора

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.