БЕСМИСАО

Јучер ујутро Он је пуцао у жену у сред града. Није је познавао, али је добио ситан новац за ту услугу. Новине пишу о том.

lex1973 / 23. новембар 2019

Свакога дана својим рукама веже Ту, туђу дјецу. Послије смјене оде кући и мази своју. Шета се Сарајевом заједно са осталим суграђанима који су мирне савјести видјели, знали и шутали. Политичари ликују јер су Они други на челу те установе. Људи осуђују, а кога?

Јучер ујутро Он је пуцао у жену у сред града. Није је познавао, али је добио ситан новац за ту услугу. Новине пишу о том.

Слуђен системом отац лијечи своју кћерку пиштољем. Пријети доктору у болници, главнога града у држави. Не могу да се не упитам шта се дешава у предграђима и засеоцима.

Људи не одлазе, људи бјеже главом без обзира, док самоникле школе и високошколске установе штампају дипломе за страначке кадрове. Мора некако да се надомјести квантитет, али не и квалитет.

Нарцисоидни политичар, вјерник, лаже у јутарњем програму да се телевизор почиње црвенити.

Ја одлазим на посао и гледам кују коју је ударило ауто како цвили из потока Мошћаница док мали Кучићи с обале гладни запомажу. Створење звано, јадни и биједни човјек, дере се јер му смета цвиљење пса.

Питам се какав сам ја то човјек постао и какви су ме направили? Пса ми је жао. Те мршаве јадне кујице која парализирана лежи док је Кучићи дозивају.

Она нема право гласа, нема свог представника, нема своју странку, она ни на који начин није изабрала ни допринијела судбини која ју је задесила. За разлику од Вас људи, суграђана који сте својим гласом гласали и добили баш оно Сарајево и ону БиХ какву заслужујете.

Извукли смо кујицу. Млади су одмах навалили да сисају. Њу смо нахранили. То је оно што се могло. А нешто више се не може ни очекивати, па овдје и дјецу везују за радијатор.


Од истог аутора

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.