Објективни медији

Колико су стварно објективни медији када извјештавају о страдањима народа у Босни и Херцеговини у претходноме рату?

bimbo15 / 13. јул 2019

Да причамо мало о објективним медијима и објективном извјештавању о ратним страдањима народа у Босни и Херцеговини. Под ове објективне медије прије свега уврставам оне објективне медије који кажу ми поштујемо пресуде међународних судова, ми нисмо наклоњени ни једној страни, ми причамо само онако како јесте. У прву руку ту спадају медији који су из Федерације Босне и Херцеговине. У суштини немам ја ништа против тог њиховог објективног извјештавања. То је њихово легитимно право, поготово за приватне медије. Али има ту један проблем који мени јако смета. 
Пошто они стално наглашавају како су они објективни а сви остали, прије свега се ту мисли на медије из Републике Српске и Србије, нису објективни него субјективни. Фаворизују један народ, не извјештавају о злочинима њиховог народа. Е због тога они нису објективни. Па да видимо у чему је проблем. Проблем се јавља што у тим објективним медијима никада али никада нећете видјети неку вијест о годишњици страдања Хрвата а још мање страдању Срба. Не кажем ја да треба бити 10 дана програма о некоме злочину као што то раде када се обиљежава 11 јул. Али пошто сте ви тако објективни зашто онда не кажете да је још неко страдао у рату. Зашто? Не знам. Али претпостављам да је то зато што нисте ви објективни него сте ви у рукама политичара. Они себе не називају објективним нити се труде да буду. Али итекако искориштавају вас медије. Па тако просјечан станивник ФБиХ који слуша те објективне медије стварно мисли да је само то истина (у суштини нема друге истине тако да то није потпуна истина).
Замислите како би реаговали људи у ФБиХ када би њихови медији извјестили обиљежено страдање 3500 Срба цивила који су убијени у околини Сребренице и Братунца за чија страдања нико није одговарао. Или још нису нађена сва тијела преко 8000 убијених Срба у Сарајеву. Или још нико није осуђен за убиство двоје дјеце од 4 и 6 година из снајпера. Или из Крајине протјерано преко 150000 Срба а преко 5000 убијено у операцији Олуја. И тако даље и тако даље. Пошто тога нема чујете младе који кажу ја би осудио и своје да су они ишта урадили али нису. Не знају да јесу. И поред свега опет ћете у овим необјективним медијима чути обиљежено страдање Бошњака у Сребреници, Приједору, Вишеграду итд итд. И ми Срби знамо за те догађаје. Нажалост наши вршњаци из другог ентитета не знају. Не кривим њих кривим ове самоназване објективне медије. 


Од истог аутора

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.