2. СТЕПЕН УПОЗОРЕЊА: Због невремена и појачаног вјетра!

Ни данашњи дан није безазлен...

BUKA portal / 08. јул 2019

 

Иако је јучерасњи дан по свим параметрима требао, а локално је и био опасан по питању невремена, ни данашњи дан није безазлен, напротив ЕСТОФЕX (европски центар који је задужен за издавање упозорења на олује, када за њих има потенцијала) је и за данас издао мања, међутим вриједна помена упозорења за неке дијелове наше региије.

Упозорење степена 2, које није страшно, међутим ни не олако одбациво за данас ЕСТОФЕX издаје за сјеверни Јадран (Истра, Кварнер), дијелове сјеверозапада Босне и запада копна Хр (Карловац са околином), првенствено због могућих невремена и пролазно појачаног вјетра у склопу истог, данас послијеподне и у вечерњим сатима.

Остатак већег дијела наше регије од стране Естофеxа данас је стављен у 1 степен, што сходно томе значи да нема неких великих могућности за развоје јаких невремена у осталом (мимо оних у 2 зони) дијелу регије, међутим и не значи да кисе и пљускова и не може бити ван релативно опасне зоне лвл 2.

 

 

Како год било данашњи дан започео је у знаку стабилног, дијелимично до претежно сунчаног и топлог времена, а завршит тако неће, јер се касније послијеподне и навече очекује погоршање времена (не у свим подручјима регије) посредством стизања хладне фронте са сјевера у наше крајеве.

Хладна фронта која ће данас донијети кишу, пљускове те локална невремена, претежно унутрашњости Хрватске, дијеловима обале Јадрана, сјеверу, сјеверозападу Босне и дијеловима Војводине те западне Србије у данашњем дану успијет ће формирати чак, након дужег времена циклону у Јадрану.

Наведена циклона ће већем дијелу нашег региона до четвртка доносити промјенивије, свијежије и са повременом мјестимичном кишом и пљусковима временске прилике.

Извор: Временска прогноза за Западни Балкан

 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.