25 особа у РС кажњено због непоштовања кућне изолације

2.888 лица у кућној изолацији

SRNA / 19. март 2020

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић рекла је да су комунални инспектори данас до 13.30 часова провјерили 2.888 лица у кућној изолацији и утврдили да њих 25 није поштовало ту мјеру због чега су им изречене прекршајне казне.

На конференцији за новинаре одржаној у Бањалуци након састанка Републичког штаба за ванредне ситуације, Решићева је рекла да санкције могу бити и веће, јер је угрожавање здравља грађана и кривично дјело.

Она је апеловала да се поштују рјешења о кућној изолацији, јер ће они који треба да буду изоловани бити контролисани и више пута дневно.

Према њеним ријечима, у Бијељини једна особа која је требало да буде у кућној изолацији није поштовала рјешење, у Бањалуци је 78 провјерених поштовало мјеру, у Добоју је издато 120 рјешења и за једно лице је утврђено да не поштује изолацију.

Решићева је навела да је у Приједору од 597 рјешења за два лица утврђено да се не придржавају мјере, док су у Требињу три лица лоцирана уз асистенцију припадника МУП-а Српске.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.