3 књиге које морате прочитати прије него што изађе филмска верзија

У посљедњих пар мјесеци 2019. године очекујемо неколико филмских посластица које су базиране књигама, било сувременим бестселлерима или класицима неких прошлих времена.

BUKA portal / 19. август 2019

 

Прије него што погледате филмове који излазе на јесен и зиму, предлажемо да прочитате књиге, поновите градиво и створите властита очекивања за њихове екранизације.

  1. Чешљугар, Донна Тартт

Чешљугара смо прогутали готово у једном даху (успут, књига је поприлично дугачка), а откад су изашле прве најаве за филм с Ницоле Кидман, Сарах Паулсон и Финном Wолфхардом, једва чекамо видјети ову екранизацију. Роман је иначе 2014. године освојио Пулитзерову награду за фикцију, стога од филма исто очекујемо одличне резултате. Књига прати животну причу Тхеа Децкера, водећи нас на узбудљиво путовање кроз њујоршки Уппер Еаст Сиде и мистериозне антикваријате Греенwицх Виллагеа, преко бљештавог Лас Вегаса до амстердамских канала. Напети роман обрачунава се с важним темама попут љубави, умјетности, одрастања, губитка, опсједнусти и преживљавања. Учините си услугу и сљедећа књига коју отворите нека буде Чешљугар.

 

 

  1. Мале жене, Лоуиса Маy Алцотт

Откад је прије неколико дана изашао прекрасни траилер за адаптацију овог класика, који би требао изаћи на Божић, интернет не може доћи к себи. Међу главним улогама нашла су се имена попут Емме Wатсон, обожаваног Тимотхéеа Цхаламета и Мерyл Стрееп, а ми си на попис обвезне лектире до краја године дефинитивно стављамо овај легендарни роман америчке списатељице Лоуисе Маy Алцотт. Препоручамо да и ви учините исто.

 

 

  1. Милијун комадића, Јамес Фреy

Оригинално представљена као Фреyова аутобиографија, ова књига изазвала је велике контроверзе у књижевним круговима кад се успоставило да је прича дјеломично измишљена. То иначе можда не би изазвало никакав проблем да се књига не бави осјетљивом тематиком овисности и особним методама којима ју је Фреy успјешно надвладао. Било како било, књига је била својевремени бестселлер, а филмска адаптација доноси велика имена попут Биллyја Боба Тхорнтона и Цхарлиеја Хуннама.

 


Л.Х.

Елле


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.