5 ствари које можете да промијените у 2019. години, а ево и како!

Покрените себе и покренуће се друге ствари

BUKA portal / 11. јануар 2019

 

Почетак нове године представља идеалан период да одлуке које смо донели у новогодишњој ноћи кренемо да примењујемо, како бисмо унапредили свој живот. Размишљањем о свему што нам се догодило у претходној години, списак ставки које желимо да променимо у наредној години се употпуњује, и самим тим имамо основу ствари које треба побољшати.

Уколико и Ви осећате жељу за унапређењем и променом, а питање “Како променити навике?” Вам се често мота по мислима, доносимо Вам предлог промена које можете да усвојите како бисте у наредној години постали најбоља верзија себе.

Покрените себе и покренуће се друге ствари

Остајање код куће уз телевизор или рачунар је све чешћа појава код људи свих генерација. Опуштеност коју нам пружа удобност дома мало ко жели да замени неким активностима ван куће. Како бисте избегли упадање у рутину, одлучите се да проводите више времена са пријатељима и побошљате свој друштвени живот.

Организујте дружење са пријатељима минимум два пута недељно како бисте одржавали пријатељске односе који ће вас чинити срећнима. Радите на разноврсности ових дружења и окупљајте нове људе око себе јер ће вам нова познанства донети прилику да радите на себи и социјалним вештинама

Ослободите се лоших навика

При спомену лоших навика, многи помисле на алкохол и цигарете, али у ову категорију спадају и све оне ствари које радите свакодневно и које вам штете. Једна од ствари коју треба да смањите јесте провођење превише времена испред телефона и рачунара. Сати које дневно проведемо читајући вести, гледајући слике на друштвеним мрежама или читање коментара, одузимају превише времена на недељном нивоу.

Време које трошите на ове ствари, потрошите на шетњу у природи, излет са најближима или на читање неке добре књиге. Поред тога, промените и друге ствари као што су провођење превише времена на послу, оговарање других људи, константно кашњење на састанке и све оно што је другима сметало код вас у претходној години.
Унапредите своје знање у 2019. години

Одлагање кретања на неки курс или наставак школовања честа су ставка у новогодишњим одлукама али како време пролази, оне бивају запостављење. Како бисте то спречили у наредној години, одлучите се за један курс и трудите се да истрајете у њему до краја.

Једна од идеја јесте да пронађете курс који ће вам омогућити квалитетно учење енглеског језика по повољној цени као и да усавршите своје знање. Нови језици су прозор у нове културе, а ови прозори не морају бити отворени само новчаним улагањем у путовања. Лепота језика лежи у томе што можете чути, а потом и осетити начин размишљања и дух других култура. Предност оваквих курсева јесте та што ћете поред себе имати професионалце који ће вас водити кроз овај процес и олакшати вам да савладате сваку препреку како не бисте лако одустали. Пронађите распоред и темпо који вам одговара и прилагодите избор курса вашим свакодневним обавезама како бисте били сигурни да ћете моћи да се посветите учењу у потпуности.

Избегавајте лоше дијете

Циклус лоших дијета је зачарани круг у који многи људи упадну и не знају како да се изборе са лошим дијетама које нису ефикасне. Уколико желите да порадите на свом физичком изгледу, потребно је да пронађете начин да избалансирате здраву исхрану и вежбе. Уколико сте јак карактер и можете да се изборите са свим искушењима и одолите празничној трпези, балансирани оброци неће представљати проблем за вас.

Ако припадате оној групи која је пробала све дијете, онда овај вид строгих правила није за вас. Направите план исхране на основу вашег дневног распореда и трудите се да га се придржавате што више можете. Укључите шетње и вожњу бицикла у дневну рутину и видећете позитивне резултате након кратког временског периода.

Радите на позитивним особинама

Размислите о свим позитивним коментарима које сте добили од људи из окружења и пробајте да повећате број позитивних особина код себе. Ови коментари ће вам послужити као мотивација за унепређивање и смањивање лоших особина са којима се људи око вас годинама боре.

Размислите о свим ситницама које радите, а које сметају људима и трудите се да, оне које сте и ви приметили, замените неким позитивнијима. Ситнице као прекидање људи током разговора, причање у биоскопу или позоришту, грицкање ноктију и остале ствари које можда несвесно радите, други људи сматрају неприкладним или непристојним. Како бисте побољшали своје лоше навике, пробајте да се опомињете у друштву и упозорите себе сваки пут када заборавите да нисте сами.

Унапређивање себе је процес који траје током целог живота и треба да се развија у складу са нашим животним стилом. Понекад је довољно променити једну ствар како бисмо функционисали другачије и имали жељу да наставимо са напретком. Одлучите се да сваке недеље промените једну ствар, без обзира колико она мала или велика била, и убрзо ћете бити задовољни резултатима и побољшањем квалитета живота.

Едукација


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.