6 поступака других људи које не треба толерисати

Да ли сте икада осјећали да заслужујете више? Зашто онда пристајете на мање од оног што желите?

BUKA / 27. април 2015

Можете одлучити да од сада нећете толерисати лоше понашање других у свом животу. Лјуди који се негативно понашају према вама могу усисати вашу позитивну енергију. Зашто бисте то прихватили, ако то можете елиминисати? Ако желите да промијените начин на који се људи понашају према вама и одстраните нагативности из свог живота, ево 6 примјера понашања које не треба да дозволите у свом животу.

1. Негативност
Данас живимо у свијету у коме проблеми заправо могу зближити људе више него успјех. Већина људи не само да радо дијели своје проблеме, већ то користи и као начин за склапање пријатељства. Кад год неко на такав начин започне разговор са вама, подсјетите се да вам то не треба у животу.
2. Потцјењивање ваших способности

Не дозволите никоме да вам каже да не можете постићи нешто што желите. Останите вјерни себи и својим сновима. Немојте одустати само зато што неко мисли другачије од вас. Важно је да ви вјерујете у свој потенцијал. Довољно сте јаки да слиједите своје највеће амбиције.

3. Лажи

Обраћање пажње на оно што људи кажу у односу на оно што раде у стварности, дефинитивно ће вам помоћи да видите ко је искрен у вашем животу. Ако вас ухвате у замку лажи једном, то је знак да морате бити пажљивији убудуће. И упамтите: дјела говоре више од ријечи.
4. Малтретирање

Ово не представља проблем само дјеци и тинејџерима. То је такође проблем и одраслима. Многи људи ово не препознају јер је обично прерушено у вербалне агресије или друге врсте нетолерантног односа. Малтретирање је нешто што не треба прихватити. Нико нема право да утиче на друге тако да се они осјећају лоше. Нажалост, увијек ће бити оних који ће друге омаловажавати. На почетку вам може изгледати застрашујуће да узвратите на овакво понашање, али биће вам драго када то урадите. Требате знати да малтретирање може потицати и од блиских особа, као што су пријатељи, породица или партнер. Посматрајте како се људи понашају према вама, и ако буде потребно, суочите се са њима.

5. Други преузимају контролу над вашим животом

Ви сте креатор свог сопственог свијета. Зашто би неко други одлучивао како да управљате својим животом? Наравно, људски је да замолите некога за помоћ када се осјећате немоћним, али не дозволите им да преузму контролу над вашим животом.

6. Физичко насиље и злостављање

Ако се преживјели физичко насиље или злостављање, ако сте покушали да опростите и наставите са својим животом, ви сте херој! Већина људи зна да је физичко насиље озбиљно питање које не треба игнорисати и толерисати никада, али је и даље изненађујуће колико породица и даље пролази кроз то. Дакле, ако знате некога ко се бори са овим или је имао такво искуство, пружите му руку помоћи и охрабрите их да превазиђу своју прошлост.  Ви сте збир својих животних избора, па мудро изаберите каква ћете понашања према себи толерисати. Запамтите да сте одговорни за свој живот и да сте јачи него што мислите.

 

Извор труеацтивист.цом, за БУКУ превела Кристина Ђурић

 

 

 


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.