8 ствари које морате имати кад се пакујете за одмор

Љето је у пуном замаху и најбоље је вријеме за отпутовати на одмор, а пожељно је тамо гдје ћете се моћи најбоље опустити и освјежити.

BUKA portal / 10. јул 2019

Љето је ту, а мисли на годишњем! Одлазите ли само неколико стотина километара од мјеста становања или чак хиљаде километара даље, ови савјети добро ће доћи за обје варијанте. Ако већ нисте, почните слагати листу ствари уз које ће ваш одмор бити идеалан, а ми вам доносимо подсјетник који ће ваш попис учинити потпуним.

 

1. Торбица с лијековима

Опуштајући годишњи одмор сигурно не желите провести с мишљу како би се нешто лоше могло догодити, но такве ситуације не можете никако предвидјети, стога је боље уз себе имати барем основно из кућне апотеке. То свакако укључује фластере, аналгетике и пробиотичке лијекове.

 

2. Ручна свјетиљка

Било да сте авантуриста или само особа којој није угодно у мраку, ручна свјетиљка свакако ће вам бити од помоћи на путовању. Запутите ли се у дуге љетне шетње ноћу, ручна свјетиљка олакшаће вам оријентацију, а ви ћете се осјећати барем мало сигурније.

 

3. Пуњачи

Телефон нећете заборавити, таблет такођер, ако сте са цигарета успјели да пређете на бољу алтернативу – ИQОС и овај уређај ћете сигурно имати уз себе када стигнете. Оно што многи заборављају када крену на пут су пуњачи, без којих ови уређаји неће моћи трајати цијело љетовање. Зато обавезно преконтролишите да ли је ту уз вас, да не би било нервозе – без сигнала или без духана. Посебно обратите пажњу да ли сте спаковали пуњаче када кренете кући, јер истраживања показују да је то предмет који се најчешће заборавља у хотелским собама.

 

4. Игла и конац

Могу послужити како "прва помоћ“ ако вам се на путовању оштети једина путна торба или руксак који имате уз себе. Спретније могу иглом и концем, барем привремено, заштитити омиљене јапанке ако дође до пуцања.

 

5. Влажне марамице

Влажне марамице можда звуче као стара школа, али вјерујте биће ваш спасилац када будете пожељели опрати руке, а километрима око вас неће бити текуће воде. С њима такође можете на брзину очистити јапанке или се малчице освјежити током напорног дана.

 

6. Путно осигурање

Осигурање је досадна тема, но свеједно је пожељно имати га. Не допустите да вам изгубљени пасош или – не дај боже – некаква несрећа, покваре цијело путовање.

 

7. Средство против комараца

Нико не воли сврбеж од убода комараца те зато са собом обавезно понесите спреј против комараца.

 

8. Новчаник и пасош

И на крају, иако вјерујемо да није потребно посебно напомињати: новац, као и лични документи су јос један неопходан додатак вашем ручном пртљагу. Без пасоша нећете далеко стићи, а без новчаника, у којем су кредитне картице, али и нешто готовине за плаћање прве „путне“ кафе сваки одмор, па и онај најкраћи, је незамислив. Прије него што се одлучите на путовање, најприје провјерите докад вриједи ваш пасош.

 

 


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.