АДРЕНАЛИНСКА ПРЕСТОНИЦА Овај бх град у свијету је описан као ШАРМАНТАН и то је само почетак

Са канјоном Таре и Националним парком “Сутјеска”, Билс назива Фочу адреналинском престоницом БиХ и описује је као шармантан град са великим бројем студената и кафића.

Srna / 15. мај 2019

 

 

Он хвали боемску атмосферу у “Беговој кући”, као и гостопримство Фочака и њихов срдачан и пријатељски однос према страним туристима, а препоручује домаћу ракију и “Рафт” пиво и истиче нестварну љепоту природе са канјонима, водопадима, језерима, пјешчаним пирамидама.

Младен Мандић из Туристичке организације Фоча рекао је да ће се Билсови утисци ускоро наћи и на страницама туристичког водича “У вашем джепу”, који на свом сајту годишње има око два милиона прегледа.

 

– Партнер туристичког водича ‘У вашем джепу’ је предузеће ‘Адвантис конслатин’ из Бањалуке, које је ангажовала Туристичка организације Републике Српске, да се максимализују ефекти увођења нискотарифних летова ‘Рајанера’ на развој туризма у Српској. Осим Фоче, Вишеграда, Требиња и Бањалуке, ‘У вашем джепу’ ради и у Сарајеву, Бихаћу и Мостару и то је свјетски познат водич, не само као штампани, већ и као електронски медиј – рекао је Мандић.

 

Он је навео да је Билс половином априла у Фочи боравио четири дана и да је посјетио пјешчане пирамиде, водопад на Отеши, споменик на Тјентишту, видиковац Драгош седло изнад прашуме Перућица, видиковце и одмаралишта у канјону Таре, рафтинг капове, као и сам град.

– Његов начин рада је да опонашајући туристу проведе неколико дана у граду, обилазећи ресторане, кафиће, кафане, да би представио понуду кроз лични доживљај. Он је свом блогу навео да је одушевљен ‘Беговом кућом’ која је аутентична за Фочу и примијетио је да Фочаци имају душу, да су добри храна и пиће, а одушевљен је и односом радника у инфо-центрима Туристичке организације – истакао је Мандић.

Он је додао да је Билс Фочу представио као интересантну средину чије су компаративне предности канјон Таре, Национални парк “Сутјеска””, пјешчане пирамиде и остали природни бисери, те да има идеалне могућности за авантуристички и омладински туризам.

– Надамо се да ћемо, уз помоћ оваквих туристичких писаца и оваквих пројеката Туристичке организације Републике Српске, моћи да представимо Фочу као топ дестинацију у БиХ. Очекујемо, заиста, велике ефекте од Билсове посјете  – рекао је Мандић.


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.