Адвокат Давора Драгичевића подноси НОВЕ ПРИЈАВЕ због Дарка Илића и Жељка Карана

Републичком јавном тужилаштву данас ћу поднијети пријаву везану за непровођење истраге против начелника Управе за организовани и тешки криминалитет МУП РС Дарка Илића и обустављања истраге против патолога Жељка Карана.

BUKA portal / 06. децембар 2018

Рекао је ово за Српскаинфо Ифет Ферагет, адвокат породице Драгичевић, који сада једини заступа Давора у његовој борби да сазна истину о убиству његовог сина Давида.

– То неће бити нова истрага. Тражим да се проведе истрага о истрази и она ће да отвори сва врата, односно то је кључ који ће да ријеши цијели проблем. Нама је потребан тужилац, јер га немамо. Тражимо неког ко ће водити истрагу, јер ово до сада није истрага – истиче Ферагет и додаје да Тужилаштво апсолутно не ради како треба.

Према његовим ријечима, Тужилаштво има пуно доказа, али их селективно примјењује.

– Ради се једна нелогична и нестручна анализа доказа и то свјесно и намјерно. Ако имате доказе да неко у неко вријеме није био на одређеном мјесту, а ви и даље потенцирате то, очиглено је онда да истрагу не водите у правом смјеру. Дајте мени 24 часа и уз потенцијал и доказе које има тужилаштво, све ће бити јасно. Не треба ту превише памети – поручио је Ферагет.

Овом истрагом, сматра Ферагет, требало би да буду повезана и два полицајца која су оптужена да су изгубила доњи веш убијеног Давида.

– Постоји одређена веза имеђу поступања полицајаца који су изгубили доњи веш и рјешавања случаја Давидовог убиства. Након смрти престаје свјесна контрола физиолошких потреба, односно долази до опуштања мишића и може доћи до мале и велике нужде. Проналаском тих гаћица и садржаја, или трагова измета на њима, оне би требало да буду кључни доказ о томе колико је тијело провело у води, а ја мислим да није било дуго – појаснио је адвокат Ферагет.

Каже да има разлога за забринутост што је нестао доњи веш, али да и ту нема никаквих помака.

– И овај проблем био требало да буде дио поменуте истраге, како би се разоткрили бројни пропусти – истакао је Ферагет.

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.