Адвокатица Јована Кисин потврдила да се повукла из Тима за ревизију! Ово су њени разлози

Јована Кисин, адвокатица и бивша чланица Тима за ревизију града Бањалука обратила се јавности на свом Фејсбук профилу.

BUKA portal / 15. септембар 2021

Она је потврдила писања појединих медија да више није члан Тима за ревизију и појаснила који су разлози због којих се повукла, јер су у јавности кружиле разне приче. 

Њено обраћање преносимо у цјелости:

"Пројекат тзв. Тима за ревизију конципиран је као тим људи из струке који требају испитати, ревидирати исконтролисати законитости у раду управе. У Тим сам ушла искључиво због личног убјеђења да сви требају бити награђени за добар и квалитетан рад и кажњени за лош и незаконит. Систем награде и казне спада у општи интерес свих нас и апсолутно је запостављен на свим нивоима јавног управљања. За то се, и без учешћа у Тиму, залажем јавно већ годинама и на мој став не утиче личност која у датом тренутку обнаша било коју функцију. Ја немам идоле већ идеале и због тога су моји ставови изнад политичких организација, личног и пословног познанства. Никада ми циљ нису биле прозивке и омаловажавања било кога нити личне освете па је сасвим ирелевантно на чије име ћу у свом раду наићи. На све наведено не утиче чињеница да сам као члан Тима била изложена јавном линчу од стране људи који се, из њима познатих разлога, осјећају угроженим. 


       Тим за ревизију јесте и увијек ће бити одлична идеја. Извјештаји које Тим прави добра су подлога не само за дисциплинску/прекршајну/кривичну одговорност како би из управе елиминисали неквалитетан кадар и криминалне радње већ су ефикасно средство за усмјеравање процеса рада ка бржој и успјешнијој управи а све кроз филтрирање и исправљање лоших поступака који су учињени у прошлости. То ипак не значи да сам, као члан, у потпуности била сагласна са начином и концептом рада јер смо свједоци посљедњих година да су политика и струка у великом раскораку. Оштро се противим таквим трендовима јер сам става да струка и политика морају ићи руку под руку, штавише да политика треба бити само платформа за понуђена рјешења струке из различитих области. Имајући у виду да је комплетна политичка сцена све само не скуп истакнутих стручњака ја и даље бирам политичку пасивност  и умјесто испред камера чврсто истрајам у соло активизму уз своје перо и папир. 
        Мој приватни живот с разлогом није у етеру – јер је приватан. Али ако сте толико знатижељни, ја сам била у одмаклој трудноћи када сам ушла у Тим и већ тада је било договорено да ћу радити до одласка на породиљско одсуство, а што се и десило закључно са мартом мјесецом. (Ако вам фотографија у широкој хаљини са видним стомаком није била довољан доказ онда не знам. Дакле, активно сам учествовала у раду Тима у јануару, фебруару и марту ове године а након тога нисам жељела да се обавезујем јер нисам сматрала исправним да добијам накнаду за рад који очигледно није могао задовољити стандарде квалитета и уговорене радне сате. О евентуалном повратку можда ће се разговарати у будућности али за сада то није извјесно."

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.