Александар Трифуновић: Или отчепи, или зачепи

Ова земља ће изаћи из тих језера гована када највећи број њених грађана буде спреман да вади себе и своје из ове политичке канализације. Дакле, да сиђе у канализацију и да ради, да отпуши ове учмале цијеви демагогије, корупције, национализма и фашизма.

Aleksandar Trifunović / 31. март 2021

 

БиХ је деценијама у говнима.

То није тешко сконтати, схватити, написати, описати, документовати. Није тешко, јер то сви знамо.

Добро, скоро сви.

Све је запушено говнима. Ова земља ће изаћи из тих језера гована када највећи број њених грађана буде спреман да вади себе и своје из ове политичке канализације. Дакле, да сиђе у канализацију и да ради, да отпуши ове учмале цијеви демагогије, корупције, национализма и фашизма, и да се тако неминовно запрља говнима, јер другачије се она не могу очистити, нити ова ситуација прочепити.

Свако ко мисли да се елитистичким запрђавањима ово може ријешити, лаже, не може. Може? Па, ево, пробали сте свакодневним виртуелним крекетањем и цмиздрењем емотиконима да нисмо успјели набавити ни једну вакцину осим поклоњених, ни један респиратор осим покварених, па ништа. Нисте их такли у њиховом стварном свијету. Умиру нам људи, а они се чешу гдје се не види, јер их заболи за тим крекетањем.

Због тога признајем само конкретан рад, зној, перманентно супротстављање овој пошасти, борбу, загорчавање свакодневнице овој учмалој политичкој елити, а не признајем консалтинг. Јер од консалтинга нема користи.

Не признајем људе који се у овој ситуацији, када тонемо као Титаник, играју зен будизма, дијеле савјете, а сами нису спремни да се боре за њих. А камоли да такве људе проглашавам спасиоцима, маните ме се. Признајем само људе спремне да раде, не занима ме њихова савршеност и несавршеност изражена лајковима и подршком на мрежама, јер наши проблеми нису онлине, већ, што би моја баба рекла, оффлине.

Зато, не сери. Или Отчепи или зачепи.


Бука препорука

Колумне

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.