Александар Трифуновић: Јалова потјерница СНСДа за лажним експертом Стефаном

За Стефаном Каргановићем јуче је расписана потјерница. Овај опскурни лик и лажов добио је од Владе Републике Српске 2 000 000 марака (словима два милиона) за писање своје истине о Сребреници.

Aleksandar Trifunović / 02. април 2019

Накупио је тако тим разноразних будала сличних њему и написао књигу о томе како он види злочин у Сребреници. Никад није оправдао те паре. Без обзира књига коју је писао за СНСД и даље је на страницама највеће партије у РС. 

Поред лажи о Сребреници, написао је и политички памфлет "Рушење Српске", који је објавила партија СНСД, а у чијој промоцији му је помагао бивши декан Факултета безбједности Предраг Ћеранић, човјек који је докторирао и на текстовима страначког билтена у којима велича Додика. 

У овој срамној књизи Стефана Каргановића, коју је издао актуелни директор Народног позоришта РС Ненад Новаковић, у најбољим фашистичким манирима се без икаквих доказа таргетују организације, медији и појединци, као дио тобожњег плана рушења Републике Српске. Иронија је да је управо СНСД, партија која је ангажовала Каргановића, а којег сада тужи и тражи, готово потпуно урушила РС. 

Неко је, дакле, овај фашистички памфлет прочитао, лекторисао, одштампао и потписао се испод њега, све са Каргановићем. Објавио на службеним страницама партије СНСД. Ту књигу је лично Новаковић, још увијек директор позоришта у граду који претендује да буде европска престолница културе, лично слао на адресе наведених организација. Да ли то уопште можете замислити? 

На том фамозном црном списку је, наравно, и БУКА. Тужили смо овог лажног експерта Владе РС и СНСД одмах по издавању књиге, али већ више од 5 година тај процес, који нас је скупо коштао, не мрда са мртве тачке. 

Примјера ради, када је Шпирић тужио Буку, суд је реаговао за мање од три мјесеца и донио пресуду у његову корист једнаком брзином. 

На крају, СНСД, који је Каргановића учинио милионером и елитом, данас покреће јалову потјерницу за страним држављанином. То да је сеоска варалица Стефан Каргановић тако једноставно преварио ову власт за неколико милиона, најбоља је слика и прилика овог система, ове партиократије, ове пошасти која раздире ово друштво и која се, нажалост, у том разарајућем процесу, уз подршку већине, ни сама више не може зауставити.


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.