Александар Трифуновић: Зашто нећу отићи на форум који Додик организује са новинарима

Додик треба да почне да се понаша цивилизовано према новинарима чија питања не воли, да их не вријеђа, не тјера са конференција, не прозива по медијима, не пријети им, не псује им мајку, не говори им да смрде и да би желио да им срце стане...

Aleksandar Trifunović / 19. фебруар 2021

 

На адресу БУКЕ, након више од 15 година власти Милорада Додика и СНСД, партије којом газдује, дошао је први позив за неку њихову активност.

У питању је, како кажу, Други отворени форум, а "У другом „Отвореном форуму“, кажу из СНСД, "желимо да у отвореном и искреном дијалогу разговарамо и чујемо глас представника новинарске заједнице, односно представника медија, чија је улога у друштвеном животу Републике Српске од изузетног значаја. "

Ово, наравно, звучи невјероватно, јер ова власт се све ове године према неистомишљеницима односи тако да им у свакој прилици поручује да их њихово мишљење не занима и да је небитно, на начин да их потпуно дехуманизује, прозива их издајницима и плаћеницима, непријатељима.

И сада, као да се ништа није десило, СНСД поручује да види изузетан значај ових медија и жели да их позове на форум, након ког ће бити конференција за медије, која је по мени и главни разлог оваквог састанка да би показали тобожњи интерес за медије.

Истина је да их и даље не занимамо, јер није довољно само позвати неистомишљенике на састанак, потребно је конкретним потезима показати уважавање новинара који мисле својом главом.

За почетак је потребно да скину са web страница своје партије фашистичко штиво криминалца Стефана Каргановића о тобожњим непријатељима Републике Српске у којима неким часним људима и организацијама стављају мете на чело. То штиво је и на овдашњем Суду проглашено клеветничким, све са уредником и аутором. То СНСД-у и даље није разлог да ту књигу скину са својих страница.

Милорад Додик треба да почне да се понаша цивилизовано према новинарима чија питања не воли, да их не вријеђа, не тјера са конференција, не прозива по медијима, не пријети им, не псује им мајку, не говори им да смрде и да би желио да им срце стане...

Милорад Додик би на питања ријетких новинара зашто фирма његовог сина Проинтер добија готово све тендере и јавне набавке софтвера и хардвера престане да одговара са 'мој син је добар момак', јер то није релевантно, релевантно је да ли добија те тендере као његов син.

Милорад Додик треба да престане да поручује да прави црну листу оних који му нису по вољи,  а чланови СНСД треба да престану да му на конгресима аплаудирају на такве поруке. 

СНСД и Милорад Додик треба коначно да ослободе РТРС, медиј свих грађана РС који га плаћају, медиј који су отели зарад партијских и личних интереса и претворили у свакодневну Олимпијаду полтрона, у којој побједници заврше у дипломатији.

Милорад Додик и СНСД треба да заштите новинаре неистомишљенике од себе, прије свега.

Тек тада ће се створити услови за сигуран и сврсисходан разговор, у коме ћемо ми који се не слажемо са њима говорити, а они из СНСД ће нас саслушати, иако се не слажу са нама.

До тада, ово није искрен позив, ово је само јалови ПР потез странке, плаћен прескупо нашим новцем.

 

 


Бука препорука

БиХ

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.