Александар Вучић: Моја идеја је пропала. То ће скупо коштати наш народ, нашу земљу за 20-30 година

Предсједник Србије Александар Вучић изразио је данас жаљење што је његова идеја о коначном успостављању компромисне границе између Срба и Албанаца пропала, јер је народ мислио другачије, а то ће нас, увјерен је, скупо коштати за двије до три деценије

Agencije / 03. мај 2019

Најавио је да ће 8. маја имати сусрет са Матеом Салвинијем, да ће 10. маја бити војна парада у Нишу, и да ће послије тога Србима са Косова и Метохије пренијети исход самита у Берлину и свих разговора по питању Косова и Метохије.

 

Вучић је, одговарајући на питање везано за најављено доношење одлуке о контрамјерама на приштинске таксе и о изборима, казао да сваког дана размишља о томе.

 

Према његовим ријечима, водила се жестока кампања против могућности компромиса разграничењем, како из дијела стране, тако и домаће јавности, јер су жељели независно Косово на цијелој њеној територији.

 

"Сви који су правили независно Косово, док се говорило о разграничењу правили су се невјешти, јер нису хтјели да кажу да су за цјелокупно Косово независно од Србије. За то се залаже Рада Трајковић, исто као и њемачка канцеларка Ангела Меркел и сви остали", објаснио је Вучић.

 

Казао је да се не залаже за независно Косово у тим границама, већ за коначно успостављање компромисне границе Срба и Албанаца.

 

"Моје идеје су пропале. То ће скупо коштати наш народ, нашу земљу за 20-30 година. Од тога што ћу имати личну утјеху што ће неко да каже да сам био далековид, нећу имати ништа. Нисам био довољно убједљив, нисам успио да објасним какво је реално стање, да је од емоција најважнија реалност", указао је Вучић.

 

Рекао је да су одиграли превару сви они који су већ признали независно Косово и изјаснили се против разграничења, а на томе је радио и дио домаће јавности, посебно они који су учествовали у стварању независног Косова.

 

Подсјетио је да је Приштина донијела 2008.декларацију о независности, а да су се тада они који су били на власти правили блесави, помогли им тражењем мишљења Међународног суда правде, као и извлачењем преговора из УН у ЕУ.

 

"Што се мене тиче, мени у историјском смислу ће бити лакше, јер ћу бити упамћен по величанственим путевима, мостовима, што сам у кратко вријеме удвостручио плате и пензије и то реално, а не номинално како људи могу да живе боље. А неко други ће нажалост морати да саопштава тешке и лоше вијести за Србију у будућности и ко је лагао наш народ, зашто су Срби пристајали на лажи Харадинаја и Трајковићеве него што су жељели да чују истину", казао је он.

 


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.