Амазон запошљава још 30.000 људи

СИЈЕТЛ - Амазон планира да запосли више од 30.000 људи са пуним и пола радног времена у одјељењима за корпорацију, технологију и рад са клијентима.

BUKA portal / 10. септембар 2019

Foto: Picpedia

 

Нова радна мјеста нису дио уобичајеног сезонског запошљавања Амазона, а из компаније кажу да су се на овај потез одлучили како би могли да испуне додатне захтјеве купаца током хаотичне празничне сезоне.

Такозвани дан каријера, када ће бити извршена подјела послова, биће одржан 17. септембра у Вирджинији, Бостону, Чикагу, Сјетлу и другим америчким градовима, преноси Реутерс.

Прошле године Амазон је најавио да ће повећати минималан износ сатнице на 15 америчких долара за све запослене, али нису сви задовољни. Наиме, радници су организовали протест, подстакнути лошим условима рада и платама, преноси Б92.

Радници базирани у Амазоновом складишту тврде да их посао физички и ментално исцрпљује, да желе веће плате, већи степен сигурности на послу, као и лијечење за повријеђене раднике.

Акције компаније су данас порасле за мање од процента и вец́е су за 22 одсто од јануара. Амазон има тржишну вриједност од око 907 милијарди долара.


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.