Амел Тука описао свој сусрет са Новаком Ђоковићем у Токију: Он је људина!

Тука је на свом Фацебооку написао да је на Ђоковића наишао сасвим случајно. Заправо, Ђокобић је с леђа препознао Туку и јавио му се.

BUKA portal / 24. јул 2021

 

Амел Тука, најбољи босанскохерцеговачки атлетичар, на занимљив начин је описао његов сусрет са најбољим тенисером свијета Новаком Ђоковићем, у олимпијском селу у Токију.

Тука је на свом Фацебооку написао да је на Ђоковића наишао сасвим случајно. Заправо, Ђокобић је с леђа препознао Туку и јавио му се.

“Идем ти ја олимпијским селом и носим храну колегама из репрезентације, кад чујем неко говори: ‘Па гдје си ти?!’ Контам, ко ће сад бити, ал’ окренем се, кад Новак Ђоковић, главом и брадом! Сваком својом гестом и реченицом показао је сву своју скромност и људскост. Свим нашим такмичарима је пожелио срећу на наступима, а ја сам искористио прилику да му још једном честитам на освајању Wимбледона и да му кажем да сви свакако навијамо за њега и на олимпијском турниру!”, написао је Тука.

Даље је истакао колико је заправо био фасциниран скромношћу и карактером најбољег тенисера свијета.

“Ноле је људина, спортиста, хуманитарац. Ноле је наш пријатељ и добар и искрен човјек и од срца му желим злато у Токију, а ми ћемо се опет видјети у Високом, Сарајеву или Зеници. Знам сигурно да ће доћи. Сретно, Ноле!”, ппоручио је Тука.

Подсјетимо да је Ђоковић данас веома лако прешао прву препреку на путу до олимпијског злата након што је побиједио боливијског тенисера Хугу Деллиена резултатом 6:2, 6:2 након само сат и три минуте игре.

Туку, с друге стране, 31. јула очекује утрка на 800 метара, а 1. аугуста су на распореду полуфиналне утрке, док ће три дана касније бити финале.

(Н1)


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.